Butigan: Turizam u Neumu se oporavlja, cesta ka Stocu je žila kucavica

Na bh. moru predsezona nikada bolja, očekuje se obaranje svih rekorda. O cijenama, planovima, ali i nedostatku radne snage za Dnevnik je govorio Branimir Butigan, predsjednik Udruge hotelijera Neum.

Na dobre rezultate, prije svega, utjecalo je ukidanje ograničenja broja ljudi u zatvorenom prostoru, tako da je konferencijiski dio turizma u Neumu bio dosta uspješan. Trendovi oporavka turizma u Neumu su pozitivni, ali još nisu blizu rekorda iz 2019, istakao je Butigan. 

"Trebat će nam još dvije-tri godine da dosegnemo taj nivo po broju noćenja, ali idemo u tom smjeru”, dodao je.

Novoizgrađenu magistralnu cestu Stolac – Neum Butigan je nazvao žilom kucavicom Neuma.

"Ako neko ide u Neum, neka zaobilazi Doljane, jer cesta Buna – Stolac – Neum je pri kraju. Bit će otvorena sljedeći tjedan, tako da tom cestom od Mostara do Neuma dođete za sat. Ne trebate prelaziti granice, nemate gužve kroz gradove. To će sigurno doprinijeti bržem dolasku u Neum i kvalitetnijim gostima.”

Govorio je Butigan i o proširenje plažnih kapaciteta Neuma. Navodi da se o tome radi studija u suradnji s Građevinskim fakultetom i Pomorskim društvom. Nakon što stignu rezultati studije, kaže, napravit će se i plan ulaganja za proširenje plažnih kapaciteta.

Kad je u pitanju radna snaga, ističe da je iz godine u godinu situacija sve teža.

“Kvantitativno to imamo na broju, kvalitativno bi moglo biti bolje. Ali rastu i plaće i mislim da ćemo sljedećih godina imati sve veći broj onih koji će radije ostajati u Bosni i Hercegovini nego ići u Hrvatsku”, zaključio je Butigan.

federalna.ba

Branimir Butigan Neum Stolac-Neum turizam
Panonika Panonska jezera Tuzla turizam
0 07.08.2022 20:03
vaučeri vaučer turizam Vlada FBiH
0 07.08.2022 11:24
Neum požar šumski požari požari
0 06.08.2022 12:39
požar požari Neum Konjic
0 06.08.2022 09:53