Busquets ljut jer je u medijima saznao o mogućem smanjivanju plate fudbalerima Barcelone
(Izvor: EPA/Alejandro Garcia)

Busquets ljut jer je u medijima saznao o mogućem smanjivanju plate fudbalerima Barcelone

Fudbaler Barcelone Sergio Busquets rekao je da ga klub nije obavijestio o namjeri da se smanje plate igračima i ljut je što je o tome saznao u medijima. Busquets je tražio da predsjednik kluba Joan Laporta o situaciji razgovara unutar kluba, lično sa igračima.

Njega su o tome pitali novinari uoči utakmice reprezentacija Španije i Švicarske u Ligi nacija, a on je od predsjednika katalonskog kluba tražio objašnjenje.

"Čuo sam da se mnogo toga priča, a kada se vratim sa odmora ne znam šta će mi reći u klubu. Htio bih da mi oni kažu, a ne da saznam iz drugih izvora, ali uvijek želim da pomognem. Ne, ništa nam nisu predložili, nisu nam rekli ništa što vi niste čuli", rekao je Busquets, prenio je site Goal.

"Ništa me ne iznenađuje, to je dio igre, ali mislim da nije dobra odluka da to rade preko medija, uvijek je bolje razgovarati direktno, licem u lice. Uvijek sam voljan da pomognem i pronađem najbolje rješenje, ne samo ekonomski, već za bilo koji problem i zbog toga bih želio da se sastanem sa predsjednikom i razgovaramo, a ne da saznajem iz medija", dodao je Busquets.

Busquets ulazi u posljednju godinu ugovora sa Barcelonom, a uprava bi mogla da mu ponudi novi ugovor uz manju platu. 

On je ove sezone odigrao 50 utakmica u svim takmičenjima i pomogao klubu da na kraju zauzme drugo mjesto na tabeli Primere.

federalna.ba/Beta

Sergio Busquets Barcelona
sport fudbal nogomet Barcelona nft Johan Cruyf Johan Cruyff
0 30.07.2022 16:24
Lionel Messi Joan Laporta Barcelona fudbal
0 29.07.2022 12:23
sport BiH Olimpijske igre Barcelona
0 25.07.2022 18:53
Dani Alves Barcelona Pumas
0 22.07.2022 12:24