Buffon: Nikada neću pristati na prosječne predstave
(Izvor: EPA/ELISABETTA BARACCHI)

Buffon: Nikada neću pristati na prosječne predstave

Paris Saint Germain ima tim za osvajanje Lige šampiona, izjavio je italijanski golman Gianluigi Buffon koji se svog kratkog boravka u Parizu sjeća kao jednog od "najljepših iskustava i kao fudbalera i kao čovjeka". Sa 44 godine, svjetski šampion iz 2006. godine, svoju sjajnu karijeru nastavlja u Parmi, u Seriji B, a da još nijednom nije izgovorio riječ penzija.

"Ove posljednje godine su za mene bile čisto zadovoljstvo", izjavio je Buffon u intervjuu za France Presse.

U srijedu će u Ligi šampiona snage odmjeriti dva njegova bivša kluba, Juventus i PSG, pa se prvo pitanje AFP-a upravo odnosilo na to, odnosno glasilo je za koga bi volio da igra na tom meču.

"Za Juve. Tamo sam proveo svoj život, neizbježno postoji jaka veza, izgrađena na svemu što smo proživjeli zajedno za 20 godina (2001-2021). Ali, čuvam i posebnu uspomenu na Pariz (sezona 2018-2019), na saigrače i navijače. Bilo je to jedno od najljepših iskustava u mom životu i kao fudbalera i kao čovjeka", rekao je Buffon.

On je dodao da je žalosno što utakmica u Torinu nema rezultatski značaj, pošto je Juventus već eliminisan iz Lige šampiona, a PSG obezbijedio prolaz dalje.

Upitan da li ovo konačno prava sezona za PSG u Ligi šampiona, Buffon je odgovorio da se "svake godine čini da je to ona prava sezona".

"PSG je u posljednjih sedam-osam godina uvijek imao tim koji je mogao da osvoji Ligu šampiona. Ali, da bi uspio u tome postoje detalji koji ponekad zavise i od sreće. Ali, da, PSG svake godine ide da osvoji Ligu šampiona", istakao je Buffon.

Juventus je loše počeo novu sezonu. U Ligi šampiona je na pet utakmica upisao samo jednu pobjedu, dok je u Seriji A, i pored toga što je vezao tri trijumfa, sedmi na tabeli sa deset bodova manje od vodećeg Napolija.

Na pitanje da li je zabrinut za Juventus, Buffon je odgovorio da su i povrede zakomplikovale stvari.

"Ali, mislim da ne možete da razumijete šta je problem i šta može biti rješenje bez života u svlačionici i bez poznavanja dinamike između trenera i igrača", rekao je Buffon.

Buffon je trenutno povrijeđen, ali je dodao da je sa godinama shvatio da može da pomogne ekipi i van terena. Rekao je da očekuje da će se vratiti u igru početkom godine a da prije toga nije sigurno. "Važno je ne preuzimati rizik da bi mogao da nastavim da igram do kraja sezone".

Na pitanje još koliko dugo vidi sebe kako se žrtvuje, Buffon je odgovorio da to nije žrtvovanje.

"Posljednjih nekoliko godina su za mene bile čisto zadovoljstvo. Mladi ti pomažu da ostaneš mlad i da zadržiš mentalnu energiju na visokom nivou. Sa ponosom koji imam, nikada neću pristati na prosječne predstave", rekao je on.

"Sve dok imam trenutnu energiju i ambicije, nastavljam. Poslije toga će biti kako tijelo kaže. Na primjer, ako bih se ponovo povrijedio, morao bih da primjetim da mi tijelo šalje signale i da moram da ih prihvatim", zaključio je Buffon.

federalna.ba/Beta

Gianluigi Buffon karijera
Mesut Ozil karijera
0 22.03.2023 13:10
porodica karijera
0 28.02.2023 22:30
Serena Williams karijera
0 25.10.2022 12:31
Volodimir Zelenski karijera komičar predsjednik
0 02.03.2022 10:32
Kylian Mbappe karijera
0 16.02.2022 10:24