Budućnost tenisa: Servira s obje ruke, a bekhende ne igra

Budućnost tenisa: Servira s obje ruke, a bekhende ne igra

Desetogodišnji Teodor Davidov osvojio je internet prije nekoliko sedmica kada je društvenim mrežama kružio video na kojem je prikazan njegov stil igranja tenisa s obje ruke.

Mladi talent iz Denvera u američkoj saveznoj državi Colorado natjecao se u kategoriji do 12 godina na Adidas Easter Bowlu u San Diegu i stigao do četvrtfinala igrajući isključivo forhend s obje ruke, piše The Guardian.

Davidov nikada ne igra bekhende. Umjesto toga, on prebacuje reket iz ruke u ruku usred poena kako bi udarao moćne lijeve i desne forhende. Također izmjenjuje ruke na servisu i čini se da sve to radi tako glatko. Mnogi pretpostavljaju da se Davidov i izvan terena služi objema rukama, ali njegov otac i trener Kalin naglasio je da je njegov sin prirodno desnoruk.

Obitelj Davidov u Colorado je stigla iz Bugarske nakon Teova rođenja, a Kalin i njegova supruga Elena bavili su se sportom i holističkom medicinom. Kalin je kao junior igrao odbojku i tenis i prvostupnik je tjelesne kulture i tenisa, a magistar visokih sportskih performansi. Elena je bila takmičarski ronilac i studirala je fizikalnu terapiju. Oboje su proučavali kinesku medicinu, proveli su neko vrijeme u Indiji proučavajući jogu i ajurvedsku medicinu, a imaju kliniku u Denveru koja se bavi neuromuskularnom terapijom, akupunkturom i drugim tretmanima.

Kalin stoji iza Teova dvoručnog stila igre, ali kaže da glavni razlog za to što je naveo sina da igra lijevom rukom nema veze s tenisom.

"Uoči Teova osmog rođendana, odlučio sam da će početi igrati lijevom rukom kako bih utjecao na desnu polutku njegova mozga. Bio je previše ekstrovertiran, previše vatren, pomalo neuravnotežen, pa sam želio utjecati na desnu moždanu polutku korištenjem lijeve strane tijela", objasnio je Kalin za The Guardian i nastavio:

"To je motivirano i filozofijom. Bavim se kineskom medicinom, stalno radimo yin i yang ravnotežu, provodim tretmane balansiranja iglama. Bavim se jogom, aktivnostima desne i lijeve nosnice, tako da je ravnoteža između lijeve i desne polutke presudna".

Pogledajte kako Teodor Davidov igra na turniru sa samo 10 godina. 

 

federalna.ba

Teodor Davidov tenis talenat video
Matteo Berrettini Wimbledon tenis Covid19
0 28.06.2022 13:06
sport tenis Caroline Garcia Bianca Andreescu
0 25.06.2022 17:16
David Ferrer Davis Cup tenis
0 21.06.2022 13:11
sport tenis Hubert Hurkač Nick Kyrgios Halle
0 18.06.2022 20:33