Brčko: Kontrolisan napitak 'Prime', nije pronađen kofein ili L-teanin

Brčko: Kontrolisan napitak 'Prime', nije pronađen kofein ili L-teanin

Inspektorat Brčko distrikta kontrolisao je napitak "Prime" i tokom kontrola nisu pronađeni proizvodi koji u sebi sadrže kofein ili L- teanin čije prisustvo nije dopušteno u bezalkoholnim pićima, rekao je  Glavni inspektor Inspektorata Brčko distrikta Zoran Gajić.

- Mi nastavljamo sa ovom kontrolama 'Prime' proizvoda sa energetskim dodacima, koji su zabranjeni u Evropskoj uniji, i oni moraju biti pravilno deklarisani - naveo je Gajić.

Tokom kontrole hrane inspektori su na tržištu Distrikta  u ovoj godini zatekli konditorske proizvode koji su bili pravilno deklarisani, ali su promijenili svojstvo u pogledu primjene zbog čega su povučeni iz prometa i vraćeni dobavljaču, a čija ukupna vrijednost je iznosila oko 40 hiljada maraka.

Prema planu, Inspektorat Distrikta Brčko mjesečno vrši oko 20 kontrola hrane i predmeta koji se koriste za proizvodnju hrane.

U tim kontrolama najčešće nepravilnosti koje su nađene tiču se  zaposlenih  koji su u kontaktu sa hranom, a koji nisu imali izvršen sanitarni pregled.

- Inspektori su naložili određene mjere, a izrečene su i tri prekršajna naloga subjektima koji nisu izvršili naložene mjere -  rekao je Gajić.

federalna.ba/Fena

Brčko Prime
humanitarni bazar Brčko Brčko za Palestinu
0 27.11.2023 17:25
Brčko Brčko distrikt BiH Dan državnosti Bosne i Hercegovine
0 25.11.2023 21:42
Savez udruženja oboljelih od celijakije BiH celijakija Brčko
0 25.11.2023 18:50