Bradara u Bihaću: Ravnomjeran razvoj prioritet nove vlasti
(Izvor: Fena)

Bradara u Bihaću: Ravnomjeran razvoj prioritet nove vlasti

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara boravila je danas u Bihaću povodom Dana grada i svečane sjednice Gradskog vijeća.  

Predsjednica Bradara je čestitala gradskoj administraciji predvođenoj načelnikom Elvedinom Sedićem na svemu uređenom.

- U Federaciji se od prošle godine konačno osjeti jedna nova, pozitivnija energija, drugačiji način rada i ono najvažnije, više međusobnog poštovanja. Stoga nisam dvojila odgovoriti pozivu ministra Kemala Hrnjića i doći konačno i u Unsko-sanski kanton odnosno Bihać - kazala je prilikom obraćanja.

Dodala je da je ravnomjeran razvoj jedan od prioriteta Vlade FBiH i to se mora osjetiti i ovdje.

- Iako je Sarajevo daleko, svi zajedno moramo raditi na smanjenju razlika svih vrsta, zbiti redove i svatko u svom domenu raditi najbolje što možemo na dobrobit svih dijelova Federacije odnosno Bosne i Hercegovine - kazala je Bradara.

Predsjednica se tom prilikom susrela i sa predstavnicima hrvatskog naroda grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona te odala počast poginulim hrvatskim braniteljima ovog kraja ispred središnjeg križa na groblju sv. Ante Padovanskog (mjesto Žegar-Križ).

Također, posjetila je i župni ured sv. Ante Padovanskog gdje se susrela sa župnikom fra Ivanom Tučićem te razgovarala o izazovima s kojim se susreće, infrastrukturnim projektima i planovima, saopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH. 

federalna.ba/Fena

Lidija Bradara Bihać