Bošnjak i Lungarotti razgovarale o radu IOM-a i migracijama

Bošnjak i Lungarotti razgovarale o radu IOM-a i migracijama

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak razgovarala je danas u Sarajevu sa šeficom Misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini, te Regionalnom koordinatoricom za zapadni Balkan Laurom Lungarotti. Sastanak je bio posvećen razmatranju ključnih pitanja koja se tiču rada IOM-a u Bosni i Hercegovini, kao i općih izazova u vezi s radnim migracijama i pitanjima migranata na području zemlje.

Ministrica Bošnjak izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa IOM-om, te istaknula ključnu ulogu organizacije u podršci zemljama u procesu upravljanja migracijama kao i pružanja adekvatne podrške migrantima i stvaranja održivih rješenja za izazove s kojima se suočavaju. Tijekom sastanka, naglašena je potreba za zajedničkim pristupom rješavanju pitanja migracija na regionalnoj razini.

Šefica Misije IOM-a Laura Lungarotti izrazila je zahvalnost za dosadašnju suradnju s Ministarstvom civilnih poslova, naglašavajući važnost zajedničkog pristupa u rješavanju pitanja migracija.    

Na sastanku su, također, razmotrene teme vezane za radne migracije. Ministrica Bošnjak i predstavnica IOM-a složile su se da je neophodno kontinuirano jačati partnerske odnose između BiH i Međunarodne organizacije za migracije kako bi se uspješno nosile s izazovima u ovom području - saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

federalna.ba/Fena

Dubravka Bošnjak IOM Laura Lungarotti