videoprilog Edine Sućeska (Federacija danas)

'Bosna' vraća duh tenisa u glavni bh. grad

Teniski klub Bosna sa svojom dugom tradicijom i ove godine je ostvario zapažene rezultate. Iza sebe imaju stručni tim, a cilj je svakako vraćanje starog duha kluba, popularizacija i razvoj tenisa.

Najstariji teniski klub u Sarajevu, klub s inovacijom, stručnim kadrom i znanjem, posjeduje vrhunske trenere s višegodišnjim igračkim i trenerskim iskustvom. Klub trenutno ima blizu 100 članova.

- U 2021. godini, unazad možda nekih mjesec i po dana, napokon su počeli teniski turniri da se održavaju, jer ranije nije bilo moguće zbog situacije s pandemijom koronavirusa i možemo biti jako ponosni na naše takmičare i igrače jer smo napravili zaista zapažene rezultate kako na međunarodnoj sceni tako i u BiH – ističe trener Zlatan Kadrić.

Dokaz tome je svakako i uspjeh koji je prošle sedmice ostvarila Emina Lagarija. Zajedno sa svojom partnericom iz Rusije osvojila je titulu u konkurenciji parova na teniskom ETA turniru za juniorke održanom u Zenici.

- Ovo mi je bio prvi turnir ove godine. Ovo je bio Tennis Europe turnir do 16 godina. Igrala sam polufinale singla i osvojila sam turnir u doublu sa partnericom iz Rusije Erikom Bosai. U finalu smo dobili, 6:1, 6:2 – ističe Lagarija.

Kroz školu tenisa ovaj klub radi s djecom uzrasta od 4 do 7 godina, a također su veoma uspješni i sa kategorijom od 7 do 11 godina. Projekti koji slijede za Teniski klub Bosna su ljetni kampovi koji će poslužiti takmičarima da se što bolje pripreme za nadolazeće turnire.

- Ovu bih priliku posebno iskoristio da se zahvalim Federalnom i Kantonalnom ministarstvu kulture i sporta koji nam daju podršku i koji prate, odnosno koji su prepoznali kvalitet našeg rada – poručio je Kadrić.

Stručni tim ovog kluba smatra da je za početak treniranja tenisa najbolji uzrast djece od 4 do 5 godina. Sigurno je da ovi mališani imaju odlične uslove a rezultati njihovog truda i rada, tek nas čekaju.

federalna.ba

Teniski klub Bosna tenis Sarajevo
FIBA trofej košarka Sarajevo
0 27.06.2022 15:41
Sarajevo performans Together Narodno pozorište Sarajevo art festival ZVRK Jasmina Prolić
0 26.06.2022 19:17
Sarajevo Ja, Bosanac Aleksandar Knežević Bosanska akademija nauka i umjetnosti 'Kulin ban'
0 26.06.2022 15:31
Povorka ponosa Sarajevo
0 25.06.2022 19:21