Borussia Dortmund dovela Felixa Nmeču uprkos njegovim homofobnim objavama
(Izvor: Ilustracija/Twitter)

Borussia Dortmund dovela Felixa Nmeču uprkos njegovim homofobnim objavama

Fudbalski klub Borussia Dortmund potpisao je ugovor sa veznim igračem Felix Nmechom, uprkos bojazni zbog njegovih homofobnih i transfobnih objava na društvenim mrežama."Potpuno nas je uverio tokom intezivnih razgovora da nema nikakve transfobne i homofobne stavove. Sam Felix je naglasio da poštuje i voli sve ljude bez obzira na boju kože, vjeru ili seksualnu orijentaciju", naveli su u zajedničkoj izjavi izvršni direktor Hans-Joachim "Aki" Watzke i predsjednik Borussie Dortmund Reinhold Lunow.

Nmech je u ponedeljak postao novi fudbaler ekipe iz Dortmunda, nakon što je prethodne dvije godine nastupao za Wolfsburg.

Ovaj 22-godišnji fudbaler je pobožni hrišćanin, a na Instagram nalogu promovisao je svoja vjerska uvjerenja.

Nmeča u klupskom intervjuu kaže da je "nekoliko stvari izvučeno iz konteksta".

"Naravno da sam hrišćanin, volim sve i ne diskriminišem. Samo se nadam da će mi navijači dati šansu, da me upoznaju i nadam se da će vidjeti da sam sjajna osoba", dodao je on.

Felix je mlađi brat Lukasa Nmecha, koji je za Wolfsburg odigrao 47 utakmica i ima sedam nastupa za reprezentaciju Njemačke.

Obojica su rođeni u Hamburgu od oca Nigerijca i majke Njemice. Detinjstvo su proveli u Engleskoj, a obojica su u mlađim kategorijama nastupala za selekcije Engleske.

Felix Nmeča je do sada odigrao jedan meč za reprezentaciju Njemačke - protiv Belgije u martu ove godine. Postigao je tri gola i upisao sedam asistencija u 50 bundesligaških utakmica za Wolfsburg.

U Dortmund je došao kao zamjena za Juda Bellinghama, koji je u ljetnjem prijelaznom roku otišao u Real Madrid. Prema navodima njemačkih medija on je u Dortmund prešao za 30 miliona eura.

Klub iz Dortmunda je do sada u ljetnjem prijelaznom roku doveo i Ramy Bensebaini iz Borussia Mönchengladbach.

federalna.ba/Beta

Borussia Dortmund Felix Nmecha
Bayern Minhen Borussia Dortmund
0 27.05.2023 18:03
Julian Brandt Borussia Dortmund
0 11.04.2023 18:56
Liga prvaka Chelsea Benfica Borussia Dortmund Club Brugge
0 07.03.2023 23:58
Liga prvaka Chelsea Benfica Borussia Dortmund Club Brugge
0 07.03.2023 23:58
Bundesliga fudbal Borussia Dortmund Bayern München Bochum
0 11.02.2023 18:49
Youssoufa Moukoko Borussia Dortmund
0 16.01.2023 12:45