Borjana Krišto na svečanom otvaranju tvornice KS Aluminium
(Izvor: Fena/Vijeće ministara BiH)

Borjana Krišto na svečanom otvaranju tvornice KS Aluminium

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto prisustvovala je svečanom otvaranju tvornice KS Aluminium u Širokom Brijegu, čime je naglašena podrška i značaj događaja za lokalni ekonomski napredak te stvaranje novih radnih mjesta.

Krišto je istaknula važnost otvaranja novog pogona za investitore, porodica Soldo i Kneer, kao i za sve zaposlene u tvornici.

Naglasila je kako je ovo otvaranje od iznimne važnosti ne samo za tvrtku i njezin razvoj, već i za širu lokalnu zajednicu, te za gospodarstvo Zapadnohercegovačkog kantona i Bosne i Hercegovine u cjelini.

Posebno je ukazala na značaj izgradnje vlastitih proizvodnih kapaciteta te činjenicu da će većina proizvoda biti plasirana na tržište Evropske unije, što je dovoljan pokazatelj i činjenica koja potvrđuje visoko pozicioniranje ove tvornice u regionalnom i međunarodnom kontekstu.

Otvaranje tvornice KS Aluminium simbolizira zajednički napor za jačanje ekonomije i stvaranje novih prilika za sve građane Bosne i Hercegovine, te potvrđuje ključnu ulogu privatnoga sektora u tome procesu, saopćeno je iz Ureda predsjedavajuće Vijeća ministara BiH.

federalna.ba/Fena

Borjana Krišto otvaranje KS Aluminium
Evropski parlament Europski parlament Dragan Čović Borjana Krišto Darijana Filipović
0 09.06.2024 18:38
Borjana Krišto Oliver Varhelji
0 03.06.2024 19:04
Oliver Varhelji Borjana Krišto
0 02.06.2024 19:45
Borjana Krišto Pristupni pregovori Bosne i Hercegovine s Europskom unijom
0 28.05.2024 14:48