videoprilog Đorđa Vujatovića (Dnevnik 2)

Borenović ostaje na čelu PDP-a, zamjenik Stanivuković

Na Saboru Partije demokratskog progresa u Banjaluci izabrani su organi stranke, te usvojene smjernice i programi za naredni period. Ipak, nije bilo izbora kad je riječ o predsjedniku stranke. Glavni odbor odlučio da stranku do lokalnih izbora i dalje vodi Branislav Borenović.

Sabor, pa prva konstitutivna sjednica Glavnog odbora PDP-a. Nakon više sati vijećanja, izabrano je čak šest potpredsjednika stranke, osam članova Predsjedništva, generalni sekretar i predsjednik Glavnog odbora. Principi djelovanja i dalje ostaju isti.

„Snažno, odlučno, posvećeno da RS bude moderna, dostojanstvena, najbolje mjesto za život u kojem zakon vrijedi za sve. Usvojili smo deklaraciju o lokalnoj samoupravi, rezolucija 'Srpska na prvom mjestu', izmijenili Statut, pokazali sabornost“, rekao je Borenović.

A u toj sabornosti, kažu, idu i dosadašnji ciljevi, borba protiv anomalija u društvu, korupcije i nepotizma, te će krenuti u pripreme za lokalne izbore, do kojih će ih i dalje voditi Borenović, ali će jedan od potpredsjednika imati i ulogu zamjenika predsjednika.

„Daću ovlaštenje da moj zamjenik bude Draško Stanivuković. To je statutarna odredba koja predsjedniku daje takvu mogućnost, što znači da smo i taj dio izbora završili“, napomenuo je Borenović.

Kod nekadašnjeg prvog čovjeka, a sada počasnog predsjednika stranke Mladena Ivanića mjesta za zadovoljstvo ima, stranka i dalje jača, bez obzira na brojne odlaske u prethodnom periodu, posebno Jelene Trivić.

„Kao neko ko je bio vrlo snažno iza toga da Jelena Trivić bude kandidat, naravno da mi nije drago, ali to je dio života partije. Čovjek ostane bez dijela tijela pa nastavi da funkcioniše. Da budem iskren, ne vidim da je partija u ikakvom problemu, naprotiv, mislim da je jača“, ocijenio je Ivanić.

U PDP-u kažu da je potrebno u narednom periodu pokazati dovoljno mudrosti i racionalnosti kada je riječ o odnosima unutar opozicije u RS-u, te da su uvjereni i da će na izborima imati jedinstvene, to jeste zajedničke kandidate.

federalna.ba

PDP Branislav Borenović