Borenović: Dodik i Cvijanović sebe mogu preispitati kako je Schmidt dobio diplomatsku legitimaciju

Borenović: Dodik i Cvijanović sebe mogu preispitati kako je Schmidt dobio diplomatsku legitimaciju

Dodik i Cvijanović samo sebe mogu preispitati zašto i kako je Christian Schmidt dobio diplomatsku legitimaciju, jer su oni i u to vrijeme vršili vlast na nivou BiH, kazao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da je očigledno novi vrhunac njihovog bezobrazluka ili, pak, imaju privremenu amneziju.

- U vrijeme dolaska Christian Schmidta, Dodik i SNSD su vršili vlast u BiH i izabrali sve ključne ljude, a njihov kadar je bio predsjedavajući Vijeća ministara. U to vrijeme Dodik je bio član Predsjedništva, čija je nadležnost vanjska politika. Oni su i tada imali sve poluge vlasti i sada kao ispituju otkud Schmidtu legitimacija. Kakva smjehurija. Oni su mu dali legitimaciju i legalizaciju i neka prestanu mlatarati izlizanim izgovorima i obmanama - rekao je Borenović.

Ističe da je igrarija sa Schmidtom više nego providna, saopćeno je iz Informativne službe PDP-a.

- Dodikov drugar Schmidt je pokriće za pravljenje tenzija, dok porodične firme dobijaju milionske tendere, Republiku Srpsku sedmično zadužuju, SIPA za koju su rekli da će joj zabraniti djelovanje na području Republike Srpske hapsi srpske vojnike i generale, a neki opskurni lik savjetuje samozvanog predsjednika i snima se u Palati Republike, Dodikov savjetnik danas poteže pištolj, a bivši glavni ekonomski savjetnik se nalazi u bjekstvu nakon pronevjerenih milionskih iznosa. Prevara, korupcija, nepotizam, otimačina i nepravda je jedini model ponašanja kojim se ovaj nenarodni aktuelni režim održava na vlasti i zato smo na samom ekonomskom, demografskom i moralnom dnu u ovom dijelu planete - dodao je Borenović.

federalna.ba

Branislav Borenović
Branislav Borenović Izborni zakon Izborni zakon BiH
0 14.05.2024 19:15
Rezime Branislav Borenović
0 12.03.2024 18:03
PDP Draško Stanivuković Igor Crnadak Branislav Borenović
0 24.02.2024 21:25
PDP Draško Stanivuković Igor Crnadak Branislav Borenović
0 22.02.2024 20:14