Bologna nastavila pohod ka prvom plasmanu u Ligu prvaka

Bologna nastavila pohod ka prvom plasmanu u Ligu prvaka

Bologna je u ponedjeljak savladala posljednjeplasiranu ekipu Serije A Salernitanu sa 3:0 i nastavila svoj pohod prema prvom nastupu u Ligi prvaka.

Zapanjujući udarci u prvom poluvremenu Riccarda Orsolinija i Alexisa Saelemaekersa i dobra završnica Charalamposa Lykogianisa u nadoknadi vremena osigurali su da Bologna ostane na četvrtom mjestu, pet bodova iznad Rome koja je igrala bez golova kod Leccea.

Momčad Thiaga Motte pobijedila je u osam od posljednjih devet mečeva i ne samo da izgleda kao dobar kandidat za plasman u vrhunsko evropsko klupsko takmičenje, već ima i Juventus na vidiku.

Juve ima samo dva boda prednosti od Bologne nakon posljednjeg poraza od Lazija u subotu i ponovo je uvučen u bitku za Ligu prvaka.

Bologna je trenutno na posljednjem mjestu koje vodi u Ligu prvaka, ali Serija A je čvrsto u trci za dodatno mjesto na obnovljenom turniru sljedeće godine, što znači da bi peto mjesto moglo biti dovoljno dobro.

I Bologna i Roma ugošćuju Juve prije kraja sezone.

- U ovom trenutku nam ide jako dobro, s načinom na koji igramo i rezultatima koje postižemo - rekao je Motta za Sky Sport.

Iako su sedmostruki šampioni Italije igrali jedno kolo u starom Kupu prvaka 1964. godine, iste godine kada su posljednji put osvojili Scudetto, nikada nisu učestvovali u modernoj Ligi prvaka.

Prošlosezonsko deveto mjesto bilo je najviše što je Bologna ostvarila u Seriji A u više od decenije.

- Očigledno je da gledamo u tabelu, ali to nam nije važno, važno je da radimo na treninzima i nastupe na terenu - rekao je Saelemaekers.

federalna.ba/Fena

Bologna fudbal