Bokserski šampion Fury pozvao Joshuu da danas potpiše ugovor o borbi

Bokserski šampion Fury pozvao Joshuu da danas potpiše ugovor o borbi

Britanski bokser Tyson Fury pozvao je svog sunarodnika i rivala Anthonya Joshuu da danas potpiše ugovor o njihovoj borbi, uprkos tome što je rok istekao. "Moj promoter Frank  Warren ubijedio me je da se nastave pregovori sa tvojim timom, uprkos tome što znam da nećeš učestvovati u ovoj borbi. Rok je bio ponedjeljak. Dozvolio sam Franku da nastavi sastanke sa tvojim timom, emiterima. Sada imamo BT, DAZN i ESPN, zadovoljni su svime, spremni su za rokenrol", rekao je Fury, prenio je Sky.

Šampion teške kategorije u verziji WBC Fury je sredinom mjeseca saopštio da je postignut dogovor sa Joshuom o borbi koja bi trebalo da bude održana 3. decembra. Joshua je prihvatio uslove, ali je rekao da sve mora da prođe preko njegovih advokata i menadžmenta.

"Vi tražite mnogo stvari, želite da budete kopromoteri iako ste dobrovoljni izazivač. Pogodite - rekao sam im da vam to daju, budite i vi kopromoteri. Željeli ste punu transparentnost, iako niste ravnopravni akcionari u ovom poslu. Znate šta sam rekao? Dajte im potpunu transparentnost, nemam šta da krijem, ne pokušavam nikoga da opljačkam, nikome nisam ukrao ni peni u životu", naveo je Fury.

"Sada imate potpunu transparentnost, sve je čisto i pošteno. Sada je Joshua, lopta u tvom dvorištu, sine", dodao je Fury.

On je direktno izazvao Joshuu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyson Fury (@tysonfury)

"Svi su završili. Ako si muškarac i ako imaš bilo kakvu vrstu dostojanstva i ponosa, danas ćeš potpisati ugovor. To je to. Nema više dana, nedjelja, mjeseci, imao su ugovor dvije nedjelje i još ga nisi potpisao. Pokaži javnosti da si zaista velika kukavica, koja znam da jesi, i nemoj da potpišeš. Ne zanima me da li ćeš potpisati ili ne, meni je svejedno. Ti si poražen, a ja sam svjetski šampion", rekao je Fury.

"Nema više šta da se uradi, svi su zadovoljni. Neka se tvoj tim javi mom timu, biće dostupni čitavog dana, kao što su bili u posljednje dvije nedjelje. Potpiši ugovor. Neka britanski navijači dobiju šta žele. Nema bježanja, moraš da se boriš sa mnom. Ne možeš pobjeći. (The Fury) Bjes dolazi", naveo je Fury.

Joshua je prošlog mjeseca u Saudijskoj Arabiji izgubio od Ukrajinca Oleksandra Usika i ostao bez titula u WBA, WBO i IBF verzijama.

federalna.ba/Beta

Anthony Joshua Tyson Fury box