Bišćanka Arijana Jašarević-Vojić delegat na Svjetskom prvenstvu za rukometašice
(Izvor: Fena/Arhiv)

Bišćanka Arijana Jašarević-Vojić delegat na Svjetskom prvenstvu za rukometašice

Arijana Jašarević-Vojić iz Bihaća bit će delegat na Svjetskom prvenstvu za rukometašice, koje se od 29. novembra do 17. decembra održava u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj. Svjetska rukometna federacija (IHF) zvanično je potvrdila njenu delegatsku nominaciju, te je tako svrstala među 28 odabranih delegata za turnir najboljih rukometašica današnjice.

 - Ponosna sam na sve ono što sam uradila u tekućoj godini, koja je zaista bila za pamćenje. Počelo je Svjetskim šampionatom za rukometaše u Poljskoj i Švedskoj, nastavljeno prestižnim klupskim takmičenjima, a evo završit će u Danskoj na turniru najboljih rukometašica na planeti, izjavila je Jašarević-Vojić.

Bišćanka je time nastavila niz izuzetnih postignuća, s obzirom da je u posljednjih nekoliko godina bila delegirana za gotovo sva najprestižnija svjetska i evropska natjecanja rukometašica i rukometaša.

Predstavljala je Bosnu i Hercegovinu na svjetskim i evropskim prvenstvima u obje konkurencije, delegirana u mečevima Lige prvaka za rukometašice i Evropske lige za rukometaše, a vrhunac je bio delegatski status na olimpijskom turniru u Tokiju.

 - Već nam je saopćen i raspored delegiranja za prvenstvo, tako da sam raspoređena u danski grad Herning, gdje će igrati domaća selekcija, ali i biti sama završnica turnira. Još jedno veliko priznanje za mene, navela je Bišćanka.

Bosna i Hercegovina imat će predstavnike i u sudijskom timu, s obzirom da su među 23 izabrana sudijska para i braća Konjičanin iz Visokog.

federalna.ba/Fena

Arijana Jašarević-Vojić delegat Svjetsko prvenstvo za rukometašice
delegat šamar Ukrajina Rusija
0 05.05.2023 09:57
CIK BiH SIP BiH listić delegat Dom naroda PSBiH Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dom naroda BiH
0 05.12.2022 19:39
delegat Dom naroda Dom naroda PSBiH Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dom naroda BiH
0 04.12.2022 12:41
Dom naroda PSBiH Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dom naroda BiH delegat
0 03.12.2022 22:38