Bilateralne konsultacije minstarstava vanjskih poslova BiH i Hrvatske

Bilateralne konsultacije minstarstava vanjskih poslova BiH i Hrvatske

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić-Radman vodili su danas u Sarajevu izaslanstva dvaju ministarstava na bilateralnim konsultacijama.

Razgovarano je o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, aktualnoj političkoj situaciji u ove dvije zemlje ali i u regiji.

Naglašena je obostrana potreba i želja za održivom otvorenom komunikacijom dviju susjednih zemalja što je svakako jedan od uvjeta za održavanje i izgradnju stabilnosti i prosperiteta za Bosnu i Hercegovinu na njenom putu ka europskim integracijama.

Zaključeno je da treba nastaviti intenzivnu suradnju na daljnjem angažmanu oko realiziranja potpisivanja aktualnih sporazuma i protokola između dviju država kao i intenzivirati suradnju kroz pogodnost koju kao susjedne zemlje imaju Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska,  kao zemlja članica i zemlja kandidat za članstvo u Europskoj uniji.

Još jednom je istaknuta važnost robne razmjene kao i prekogranične suradnje ali i suradnje kroz sve bilateralne segmente što uz institucionalni nastavak reformskih procesa šalje pozitivnu političku  poruku Europi na putu za koji se Bosna i Hercegovina opredijelila, saopćeno je iz MVP-a BiH.

federalna.ba/Fena

BiH Hrvatska Elmedin Konaković Gordan Grlić Radman
Aleksandar Vranješ protestna nota Elmedin Konaković svesrpski sabor SNSD Zakon o vanjskim poslovima BiH
0 13.06.2024 19:37
SEECP Elmedin Konaković Amer Kapetanović
0 13.06.2024 13:03
zemljotres Hrvatska
0 12.06.2024 20:24
Hrvatska BiH migranti Davor Božinović
0 12.06.2024 16:25
Elmedin Konaković
0 12.06.2024 09:36