videoprilog Anela Kajtezovića (Federacija danas)

Bihać je spreman za Izbor sportiste godine Bosne i Hercegovine

Grad Bihać će sutra biti domaćin 77. manifestacije Izbor sportiste godine Bosne i Hercegovine. Tim povodom danas je u Gradu na Uni održana konferencija za novinare. Sve je spremno za manifestaciju i dolazak najboljih sportista Bosne i Hercegovine u Bihać. Organizatori kažu da su mislili na sve i, što se njih tiče, izbor sportiste bi mogao biti održan još večeras.

Nakon Bugojna prošle godine, Predsjedništvo Sportskog saveza Bosne i Hercegovine je donijelo odluku da domaćin i organizator 77. manifestacije Izbor sportiste godine Bosne i Hercegovinebude Unsko-sanski kanton, odnosno Grad Bihać.

„Prošle godine smo bili i sponzori i gosti u Bugojnu, kada je Bugojno otvorilo srce, svoje ruke i dočekalo sve najbolje sportiste Bosne i Hercegovine i tada smo kazali da je Bihać, odnosno Unsko-sanski kanton spreman da uradi takvo nešto“, kazao je premijer USK-a Mustafa Ružnić (NES).

Iz Sportskog saveza Unsko-sanskog kantona kažu da jedna ovakva manifestacija mnogo znači za promociju sporta, ali i da je to prilika da pokažemo sve ono što su i naši sportisti uradili.

„Mi možemo biti ponosni na rezultate naših sportista u prošloj godini. Imali smo izbor sportiste kantona, gdje ste vidjeli stvarno vrhunske rezultate naših sportista unatoč svim problemima koje smo imali. Mi moramo biti zadovoljni onim što imamo, a normalno -  boriti se da bude još bolje“, poručuje Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza USK-a.

Iako nisu željeli otkrivati imena sportista koji sutra dolaze u Bihać, organizatori su rekli da dolazi 95% onih koji su nagrađeni.

„Jedini problem imamo sa Lanom Pudar, koja je trenutno izvan Bosne i Hercegovine, ali nadam se da će ona se obratiti - ako ništa, imamo danas društvene mreže“, ističe Vlatko Glavaš, predsjednik Organizacionog odbora.

Dolazak je otkazao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, za kojeg su organizatori rekli da je pozitivan na koronavirus.

federalna.ba

Bihać Izbor sportiste BiH
Evropska noć muzeja Noć muzeja Bihać Muzej USK
0 16.05.2022 16:48
Bihać Una migranti
0 14.05.2022 13:02
Omaha Cazin pozorište predstava Bihać Pedagogija otpora Branka Ćopića Branko Ćopić
0 13.05.2022 18:35
magnetna rezonanca Bihać Kantonalna bolnica Bihać
0 12.05.2022 18:10
Bihać Javne kuhinje
0 10.05.2022 19:11
Društvo novinara BiH Bihać
0 06.05.2022 21:30