Biden čestitao Dan državnosti BiH: SAD predane suverenitetu i multitetničkom karakteru BiH
(Izvor: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS)

Biden čestitao Dan državnosti BiH: SAD predane suverenitetu i multitetničkom karakteru BiH

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden uputio je čestitku građanima Bosne i Hercegovine povodom Dana državnosti poručivši da SAD ostaju čvrsto predane suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru BiH.

- Ostajemo posvećeni jačanju veza između naših ljudi čija su različitost i dinamičnost uvijek jačale naše partnerstvo – istaknuo je Biden na početku svog pisma koje je poslato Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

- Pokušaji da se potkopa Dejtonski sporazum, napadi na državne institucije i pozivi na secesiju urušavaju stabilnost i budućnost BiH. To također predstavlja prijetnju građanima i normalnim uslovima za život. Dok slavite praznik vaše države, pozivam vas da stavite svoje dužnosti ispred podjele i da okončate politiku nacionalizma – navodi Biden u pismu.

Kazao je kako će fokusiranje vlasti na zajedničke vizije osigurati mirnu, prosperitetnu i demokratsku budućnost, "kakvu građani zaslužuju".

- U godini pred nama radujem se jačanju partnerstva između naše dvije nacije i prijateljstva među našim građanima, kako BiH bude napredovala ka boljoj budućnosti. Želim vam ugodnu i mirnu proslavu nacionalnog praznika - poručio je američki predsjednik Joe Biden.

federalna.ba/Fena

Joe Biden čestitka Dan državnosti BiH
Joe Biden SAD Hunter Biden
0 08.12.2023 08:51
Mreža Dan državnosti BiH ZANOBiH
0 28.11.2023 22:18
Konjic stadion Dan državnosti BiH
0 27.11.2023 08:19
Svako dobro Dan državnosti Bosne i Hercegovine Dan državnosti BiH
0 25.11.2023 18:38