Beyonce najavila koncertni film o svjetskoj turneji Renaissance
(Izvor: Screenshot)

Beyonce najavila koncertni film o svjetskoj turneji Renaissance

Beyonce je najavila novi koncertni film zasnovan na ovogodišnjoj masovnoj turneji za njen album Renaissance iz 2022.

"Kada nastupam, nisam ništa drugo nego slobodna", kaže 42-godišnja muzičarka u traileru za film Renaissance: A Film By Beyoncé. “Moj cilj za ovu turneju bio je stvoriti mjesto gdje su svi slobodni i gdje niko neće biti osuđivan.”

U osvrtu na prvu noć u Stokholmu u maju, kritičar Guardiana Malcolm Jack opisao je turneju kao "čisto, nesputano, blago haotično uživanje" i dodao: "Preoblikovanjem dance muzike u prošlost u senzornom preopterećenju zaista zadivljujuće ambicije i izdržljivosti, Beyoncé piše neku svoju historiju.”

 

Turneja od 57 koncerata završena je nedavno u New Orleansu.

Trailer nudi uvid u snimke iza kulisa, prikazujući Beyonce dok vježba sa svojom najstarijom kćerkom, Blue Ivy (11), koja je zajedno s njom plesala na turneji, kao i interakcije sa njenim suprugom Jay-Z-jem i blizancima Rumijem i Sirom. Izvori su za Variety rekli da će film sadržavati najzanimljivije dijelove svjetske turneje, dokumentarne snimke snimanja albuma i koncepcije turneje – i dugo očekivane muzičke spotove za prateći vizuelni album.

Kao i s nadolazećim filmom o turneji Eras, Taylor Swift, film Renesanse će se distribuirati direktno preko lanca kina AMC Theaters u SAD-u, zaobilazeći tradicionalne distributere. Variety je izvijestio da će, kao i kod filma Taylor Swift koji je samofinansiran, Beyonce dobiti više od 50% prihoda na blagajni. Beyonce je ranije objavila brojne koncertne filmove, od kojih je najpoznatiji Netflixov dokumentarni film Homecoming, koji je otkrio stvaranje njenog zapanjujućeg seta Coachella 2018. To je najnoviji u trendu unosnih filmova muzičara koji dokumentuju svoje karijere, od Lewisa Capaldija do Billie Eilish.

Guardian je proglasio Renaissance albumom broj 1 u 2022. godini, a kritičarka Jenessa Williams opisala ga je kao „počast utjecaju i izdržljivosti crnačke LGBTQ+ zajednice, napravljene u suradnji s producentima i samplovima čija proživljena iskustva i historijska težina unose gravitaciju u zvuk ”.

federalna.ba/The Guardian

Beyonce koncertni film
koncert Beyonce prepoznavanje lica teroristi pedofili
0 09.11.2023 09:28
Taylor Swift Beyonce
0 13.10.2023 12:10
Beyonce Jay-Z Rihanna Pharrell Williams Paris Fashion Week
0 22.06.2023 09:05