Nijemac armenskog porijekla automobilom ubio jednu osobu, a povrijedio deset
(Izvor: EPA-EFE/FILIP SINGER)

Nijemac armenskog porijekla automobilom ubio jednu osobu, a povrijedio deset

Muškarac (29) se u srijedu u Berlinu automobilom zabio u gomilu ljudi, ubivši učiteljicu i ranivši desetak ljudi, od kojih su neki bili u teškom stanju, rekli su zvaničnici.

Policija je identifikovala vozača kao Nijemca armenskog porijekla, čije je vozilo na kraju udarilo u izlog. Slučajni prolaznici su ga zadržali i predali nadležnima. Među povrijeđenima su i školarci, javlja Reuters.

Policija je saopćila da nije jasno da li je riječ o nesreći ili namjernom činu u ulici u blizini ratom razorene Memorijalne crkve Kaiser Wilhelm, jedne od najpoznatijih znamenitosti njemačkog glavnog grada.

Zvaničnici su rekli da je istraga u toku i demantovali su izvještaj njemačkog lista Bild da je vozač ostavio priznanje u autu. Umjesto toga, istražitelji su pronašli postere o Turskoj, koja ima problematične odnose sa Armenijom.

Portparol policije na mjestu događaja rekao je da je desetak ljudi povrijeđeno. Šestoro je u životnoj opasnosti, a još troje je teško povrijeđeno.

Incident je oživio uspomene na 2016. godinu, kada je muškarac u istoj oblasti Berlina oteo kamion, ubio vozača i odvezao se na prepun božićni sajam i ubio 11 ljudi.

federalna.ba/Fena

Berlin
LGBTIQ LGBT Berlin parada ponosa Njemačka
0 23.07.2022 20:47
Berlin pljačka
0 29.06.2022 13:22
Gordan Grlić Radman Izborni zakon Berlin
0 14.05.2022 21:37