Beganović: Protiv Goška u svakom segmentu moramo biti bolji nego u Mostaru
(Izvor: Fena/Amer Kajmović)

Beganović: Protiv Goška u svakom segmentu moramo biti bolji nego u Mostaru

Fudbaleri Sarajeva sutra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" dočekuju ekipu Goška iz Gabele, u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Pomoćni trener FK Sarajevo Luka Gobec kazao je na dašanjoj konferenciji za medije da igrači Sarajeva priželjkuju pobjedu kako bi što prije zaboravili poraz u prošlom kolu od ekipe Veleža.

- Igrači su svjesni da u Mostaru nisu bili na razini, a najbolji lijek za poraz uvijek pobjeda. Nismo u kontinuitetu dobrih igara, ali sigurno je da možemo i trebamo pokazati kvalitet koji imamo. Imamo priliku da to pokažemo pred našim navijačima - rekao je Gobec.

Kazao je da je Gošk odlična ekipa koja igra odličan blok i tranziciju i traži svoje šanse u prekidima. Dodao je da je ekipa svjesna da igra mnogo bolje kod kuće nego u gostima i da stručni štab radi na tome.

Igrač Sarajeva Amar Beganović napominje da ekipe protiv Veleža nije bila na odgovarajućem nivou, te da će protiv Goša pokušati mnogo toga ispraviti.

-   U svakom segmentu moramo biti bolji nego u Mostaru. Znamo šta nas sutra očekuje i preuzimamo ulogu favorita jer igramo kući. Nadamo se pobjedi pred našim navijačima  i da ćemo biti na visokom nivou – izjavio je Beganović.

Napominje da ekipa u gostima ima psihološku barijeru zbog čega igra dosta slabije nego kod kuće, ali da igrači rade na tome da ono što rade na treninzima prenesu na teren.

Sarajevo će sutra moći računati na oporavljenog Durakovića, dok Ziljkić još uvijek nije spreman.

Utakmica se igra u subotu od 16 sati, a sudit će Mirza Kazlagić iz Cazina.

federalna.ba/Fena

FK Gošk FK Sarajevo
FK Sarajevo Zvijezda 09 Premijer liga BiH u nogometu
0 24.02.2024 15:15
NK Široki Brijeg FK Sarajevo
0 18.02.2024 15:07
Kenan Magoda FK Sarajevo FK Željezničar KK Bosna Royal ORK Bosna
0 05.01.2024 00:21
Muhamed Šahinović FK Sarajevo Rakow
0 11.12.2023 22:46
FK Sarajevo GOŠK FK Gošk Premijer liga BiH u nogometu
0 09.12.2023 18:10