Bećirović s predstavnicima Bošnjačkog vijeća Crne Gore - Unaprijediti dobre bilateralne odnose BiH i Crne Gore

Bećirović s predstavnicima Bošnjačkog vijeća Crne Gore - Unaprijediti dobre bilateralne odnose BiH i Crne Gore

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s predstavnicima Bošnjačkog vijeća Crne Gore, predsjednikom Suljom Mustafićem i članom Vijeća Seadom Šahmanom.

Bećirović je istaknuo da Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju veoma dobre bilateralne odnose, bez otvorenih pitanja i interes BiH je da ti odnosi budu unaprijeđeni.

Tokom razgovora Bećirović je iskazao podršku organiziranju Bošnjaka Crne Gore kroz Bošnjačko vijeće i razvijanje njihovog čvrstog partnerskog odnosa sa institucijama države Crne Gore. Kroz tu saradnju čuva se identitet, daje važan doprinos unapređenju bilateralnih odnosa između BiH i Crne Gore, te pruža mogućnost stvaranja čvršćih veza unutar bošnjačkog naroda, koji živi u obje ove zemlje.

Kroz Bošnjačko vijeće Crne Gore Bošnjaci provode organizirane aktivnosti usmjerene ka očuvanju vlastitog nacionalnog, vjerskog, jezičkog i kulturnog identiteta, u čemu imaju važnu podršku državnih institucija Crne Gore. On je istaknuo da su Bošnjaci čvrst most između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Predstavnici Bošnjačkog vijeća Crne Gore zahvalili su Bećiroviću na podršci koju, kao član Predsjedništva BiH, pruža Bošnjacima Crne Gore i regiona.

Naglasili su da je od posebnog značaja činjenica da je kroz svoje djelovanje i povezivanje sa Bošnjacima u regionu, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, stavio interese države Bosne i Hercegovine iznad interesa stranaka i pojedinaca.

Na taj način, u fokus su stavljene državne institucije i potreba njihovog jačanja - navodi se u saopćenju iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

federalna.ba/Fena

Denis Bećirović
Denis Bećirović Ujedinjeno Kraljevstvo
0 17.02.2024 16:56
Jeanne Shaheen Denis Bećirović Minhenska sigurnosna konferencija
0 17.02.2024 12:11
Denis Bećirović Saopćenje izbor članovi Predsjedništva BiH
0 14.02.2024 10:05