Bećirović i Mašović o izazovima s kojima se suočavaju Oružane snage BiH

Bećirović i Mašović o izazovima s kojima se suočavaju Oružane snage BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je danas sa načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnikom Senadom Mašovićem o aktuelnostima, težišnim zadacima, te ključnim izazovima s kojima se suočavaju Oružane snage BiH.

Bećirović je iskoristio priliku da Mašoviću čestita Dan Oružanih snaga BiH, naglasivši da su Oružane snage BiH simbol jedinstva u našoj državi.

Mašović je informisao Bećirovića o budućim aktivnostima Oružanih snaga BiH, kao i o procesu snaženja njihove interoperabilnosti, te operativnih sposobnosti.

Bećirović je istakao da su Oružane snage BiH primjer uspješnih reformi, te da su u svijetu prepoznate kao značajan partner međunarodne sigurnosti. Izrazio je punu podršku razvoju i modernizaciji Oružanih snaga BiH.

Na sastanku se također razgovaralo o potrebnim dostatnim izdvajanjima za odbranu, uključujući i za poboljšanje statusa pripadnika Oružanih snaga BiH, s obzirom da se suočavaju sa neadekvatnim budžetskim okvirom, zatim o implementaciji Programa reformi, kao i o drugim pitanjima iz oblasti Oružanih snaga BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

federalna.ba/Fena

Denis Bećirović Senad Mašović Oružane snage BiH