videoprilog Amera Ahmića (Dnevnik 2 - Sport)

Bećiragić: Očekujem dobru i agresivnu igru protiv Češke i Bugarske

Najbolji košarkaši Bosne i Hercegovine okupili su se danas na Ilidži gdje će započeti pripreme za susrete kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke i Bugarske.

Mečevi protiv ovih selekcija na rasporedu su 1. i 4. jula, a novi selektor reprezentacije BiH Adis Bećiragić očekuje teške mečeve protiv dobro poznatih protivnika.

- U ovom trenutku ne možemo mnogo mijenjati našu igru, ali pokušat ću ubaciti nešto svoje košarke. Očekuju nas teški mečevi. S Česima se dobro znamo. Oni će na raspolaganju imati Tomaša Satoranskyja, ali nisam siguran da li će igrati Jan Vesely. Morat ćemo se pobiti na terenu da bi ih natjerali na greške. Ako budemo dovoljno agresivni možemo upisati pobjedu - rekao je Bećiragić.

Kapiten reprezentacije BiH Miralem Halilović osvrnuo se na protekle turbulencije u taboru Košarkaškog saveza i reprezentacije BiH i odlazak Vedrana Bosnića s klupe selekcije BiH.

- Nekada su naši košarkaši trčali preko aerodromske piste kako bi zaigrali na Evropskom prvenstvu. Mislim da i mi imamo snage da podnesemo turbulencije i par medijskih natpisa. Dokazivat ćemo se novom selektoru isto kao što bismo se dokazivali Bosniću da je on tu. Naravno da je nekim igračima njegov odlazak teško pao, ali profesionalci smo i moramo to prebroditi - objasnio je košarkaš.

Bh. reprezentativac Džanan Musa naglašava da reprezentacija BiH ima desetak dana da se pripremi za Čehe, te da je ekipa spremna na izazove.

- Česi i Bugari će nastupiti u izmijenjenim sastavima, ali mi smo spremni na to i u dobroj smo formi. Znat ćemo odgovoriti na zadatke koje nam selektor postavi. Danas svako može pobijediti svakoga. U svakom slučaju ne smije biti opuštanja - zaključio je Musa.

Reprezentacija BiH 1. jula gostuje Češkoj Republici u Pardubicama, dok je tri dana kasnije na rasporedu meč protiv Bugarske u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu.

federalna.ba/Fena

reprezentacija Adis Bećiragić
Adis Bećiragić Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine košarka
0 03.07.2022 13:43
košarka reprezentacija Adis Bećiragić
0 01.07.2022 22:19
Adis Bećiragić bh. košarkaši
0 30.06.2022 13:51
Adis Bećiragić sport
0 27.06.2022 19:23
novi selektor košarka Adis Bećiragić košarkaška muška repezentacija
0 17.06.2022 10:26