Barbarić: Ne dolazim s čarobnim štapićem
(Izvor: Fena/Filip Kožul)

Barbarić: Ne dolazim s čarobnim štapićem

NK Široki Brijeg predstavio je novog trenera Ivicu Barbarića, koji se vraća u klub s kojim je 2006. godine osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Barbarić je na svom predstavljanju kazao kako ga za Široki Brijeg vežu lijepe uspomene.

- Ovdje sam proveo dosta vremena i poznajem klub, a situacija je sada specifična, jer da nije ne bih ja bio ovdje u Širokom Brijegu. Sada se nalazimo u situaciji kada smo izloženi kritikama i to možemo promijeniti samo svojom izvedbom na terenu. Igrači moraju znati da je samo teren mjerilo koje nam može vratiti samopouzdanje kako bismo cijelu situaciju u klubu usmjerili u pozitivnom smjeru, a to samo možemo kroz marljiv svakodnevni rad na treningu - kazao je Barbarić.

Istaknuo je kako je svjestan situacije u kojoj preuzima Klub s Pecare.

- Ne dolazim s čarobnim štapićem. Ne trebamo se lagati, dolazim u momčad koja je „potonula“. Puno je lakše i ugodnije raditi u pozitivnom ozračju, ali situacija je takva kakva jest. Ipak, ne zanimaju me nikakvi alibiji, moramo raditi u ovim uvjetima. Moramo pokušati zadržati one stvari koje su dobre i popraviti one koje su bile manje dobre u našoj igri. Moramo analizirati situaciju u kojoj se momčad nalazi, jer nije isto kada utakmicu gledate na televiziji, na tribinama ili kada si uz teren gdje je najbolji uvid u stanje momčadi - poručio je.

Po njegovim riječima, da bi se stvari pokrenule u pozitivnom smjeru bit će potreban angažman sviju.

- U nogometu je za uspješan rad jako važan angažman svih segmenata u klubu, uprave, igrača, trenera i navijača koji trebaju imati neku sinergiju. Posebno je važno imati određeno zajedništvo u teškim trenucima kada su rezultati lošiji i kada je klub izložen kritikama, a isto tako kada rezultati idu dobro treba biti ponizan i skroman u svakom trenutku. Zato naglašavam da je važna kompaktnost u klubu i marljiv rad na terenu svih nas kako bi sve to prepoznali i navijači čija nam podrška jako puno znači u ovim trenucima. Igrači moraju kroz svakodnevni rad pokazati vrijednost i samo na takav način možemo uspješno djelovati - poručio je Barbarić.

Novi trener Širokog Brijega neće imati puno vremena za uhodavanje, jer ga već u petak očekuje gostovanje u Mostaru kod novog prvaka Zrinjskog.

federalna.ba/Fena

sport fudbal nogomet NK Široki Brijeg Široki Brijeg Ivica Barbarić
sport Federalni radio
0 07.08.2022 23:36
sport
0 07.08.2022 20:28
sport Federalni radio
0 07.08.2022 15:58
SFK 2000 Sarajevo BiH sport fudbal nogomet
0 07.08.2022 12:25
sport atletika Amel Tuka BiH Poljska
0 07.08.2022 09:22
sport Federalni radio
0 06.08.2022 23:32