Baletna atrakcija 'Orašar' stiže u Mostar
(Izvor: Fena/Arhiva)

Baletna atrakcija 'Orašar' stiže u Mostar

Najpoznatija i najprodavanija baletna predstava u svijetu "Orašar", ove će zime zaigrati u Mostaru 4. prosinca u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

"Orašar" donosi već dobro poznatu priču o djevojčici koja na Badnju večer ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar – drvenog orašara, s kojim proživljava čudesne dogodovštine u izmaštanu svijetu. 

Balet "Orašar" temelji se na djelu njemačkog pisca E.T. A. Hoffmana "Orašar i kralj miševa", a radnja je ispričana tradicionalnom baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna.

Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dali su tradicionalnoj koreografiji moderniji izgled.

Iza predstojećih gostovanja "Orašara" u Mostaru stoji produkcija Art Partner iz Zagreba, koja već četvrtu godinu zaredom organizira zimsku turneju najpoznatijeg baleta "Orašar". 

"Vrhunska umjetnička postava ukrajinskog baletnog ansambla Ukrainian Classical Ballet, vječna muzika Petra Iljiča Čajkovskog, uz koreografiju Valerija Petroviča Kovtuna, razlog su da ovu baletnu predstavu nipošto ne propustite", poručuju organizatori.

Inače, "Orašara" je na tri turneje pogledalo preko 24 tisuće zadovoljnih gledatelja u više gradova u Hrvatskoj, a ove se godine na mapi gradova u koje stiže ova baletna atrakcija našao i Mostar.

Ulaznice za balet Orašar u prodaji su na blagajni Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače radnim danom od 13 do 18 sati.

federalna.ba/Fena

baletna predstava
žetva balet baletna predstava NPS Narodno pozorište Sarajevo Edina Papo
0 25.12.2021 10:54
ARS Centar Zenica Krcko Oraščić baletna predstava BNP Zenica
0 21.12.2021 20:33
Grand Hotel baletna predstava
0 21.09.2021 12:48