Badosa: Rekli su mi da ću moći da igram još samo nekoliko godina
(Izvor: EPA/Leszek Szymanski)

Badosa: Rekli su mi da ću moći da igram još samo nekoliko godina

Španska teniserka Paola Badosa nagovijestila je da bi mogla da završi karijeru, nakon što su joj ljekari rekli da će biti komplikovano da nastavi da igra zbog problema sa povredama. Badosa je prije dvije godine bila druga teniserka svijeta, ali su od tada počeli problemi sa povredama. Ona je zbog povrede leđa prošle sezone propustila tri od četiri grand slam turnira, a ove godine ispala je iz prvih 100 na WTA listi.

U martu je počela da prima injekcije kortizona kako bi joj se ublažili bolovi u leđima, ali Badosa nije sigurna koliko će moći da igra na najvišem nivou.

"U Indian Wellsu ljekari su mi rekli da će biti vrlo komplikovano da nastavim karijeru. Rekli su da su te injekcije jedina opcija i da ću sa time morati da nastavim ako želim da igram još nekoliko godina. Pitala sam: 'Nekoliko godina, imam tek 26'. To je za mene veoma teško", rekla je Badosa za WTA Insajder, preneo je Jurosport.

"Za sada injekcije djeluju. Bol je prisutan, a ponekad ne mogu čak ni da ga podnesem. Ovo je prvi put da pričam o tome i prilično sam uplašena. Rekli su da će to uspjeti za nekoliko mjeseci, ali morat ćemo opet da provjerimo i uplašena sam da ću ponovo morati na pauzu. Svakog jutra se budim u bolovima, a ponekad ne mogu da ih izdržim. Sada mogu i makar je to pozitivno", dodala je ona.

Badosa je rekla da će joj odgovarati da igra na šljaci, kao i na travi, ali da će imati problema u mečevima na tvrdoj podlozi.

Ove sezone je zbog povreda morala da preda tri meča, posljednji prošle sedmice u Stuttgartu, u trećem setu pri rezultatu 3:3 protiv Bjeloruskinje Arine Sabalenke.

Uprkos problemima sa povredama, Badosa je rekla da joj je cilj da se vrati među prvih 10 teniserki na WTA listi.

"Ono što me svakog dana tjera na borbu je ljubav prema ovom sportu. Oduvijek sam htjela da budem jedna od najboljih na svijetu, da osvajam turnire i da igram protiv najboljih. Zbog toga sam ovdje", dodala je ona.

Badosa ove sedmice igra na turniru u Madridu, gde je 2021. godine stigla do polufinala.

federalna.ba/Beta

Paula Badosa tenis