Avioni u vodi, automobile nose bujice, a haos tek stiže
(Izvor: Ilustracija/Xcom)

Avioni u vodi, automobile nose bujice, a haos tek stiže

Aerodrom u španskom gradu Palma de Mallorca obustavila je sve letove zbog velike kišne oluje koja je poplavila otok Mallorcu na kojemu se nalazi.

Fotografije iz zračne luke otkrivaju razmjere kaosa koji je uzrokovala velika količina padavina. Jedan od videa prikazuje zaposlenika zračne luke koji roni kako bi pokazao koliko je voda duboka. Na drugim videima koji se šire društvenim mrežama vidi se da prokišnjava strop iznad trgovina u zračnoj luci.

Loše vrijeme omelo je odmor pobjednika Race Across the World Alfieja Wattsa, koji se požalio na svom Instagramu, piše Daily Mail. Napisao je da ga je na otoku dočekao poplavljeni aerodrom i da je terminal također bio poplavljen.

Kašnjenja i otkazivanja odlazaka i dolazaka predviđena su do večeri, a putnici iz aviona koji su uspjeli sletjeti prije obustave ostali su na pisti zarobljeni u zrakoplovima. Određeni broj letova je preusmjeren.

"Od više od 900 letova planiranih za danas, 100 ih je preusmjereno ili otkazano. Rad aerodroma bio je obustavljen oko dva sata. Tokom tog vremena niti jedan let nije krenuo niti sletio u zračnu luku Palma de Mallorca", rekao je glasnogovornik aerodroma i dodao kako se šteta još ne može procijeniti.

"Prema meteorološkoj agenciji Aemet, u jednom satu palo je 45 litara kiše, a u trenucima je padalo i do 90 litara, što je uzrokovalo poplave i na nekim ulazima u zračnu luku i u zgradi terminala", priopćili su iz zračne luke.

-Oluja i u drugim gradovima-

Velik dio popularnih španskih turističkih mjesta na istoku zemlje pogodila je olujna kiša s tučom. To je izazvalo bujice na cestama, ljudi su se našli u vodi do gležnjeva, automobili i kante za smeće plivale su niz ulice, koje su više izgledale kao rijeke.

Lokalni mediji javili su da su hitne službe zabilježile više od 320 incidenata povezanih s vremenom od ponedjeljka navečer, a najgore je bila pogođena regija Levante, gdje se očekuje nastavak oluja do četvrtka.

federalna.ba/EStandard

Španija oluja aerodrom
Španija EURO 2024 Nic Williams Lamin Yamala
0 15.07.2024 08:41
EURO 2024 Španija Engleska
0 14.07.2024 23:04
Gareth Southgate Engleska Španija
0 12.07.2024 11:34
Španija Francuska EURO 2024
0 09.07.2024 23:05
Elvir Bolić EURO 2024 Španija
0 09.07.2024 15:25