Avion prevozio naoružanje za Bangladeš, poginulo svih osam članova posade

Avion prevozio naoružanje za Bangladeš, poginulo svih osam članova posade

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je avion "Antonov" koji je sinoć pao Grčkoj prevozio 11,5 tona robe srpske namjenske industrije za Bangladeš i da je poginulo svih osam članova posade koji nisu državljani Srbije.

Srušio se ukrajinski avion koji je letio iz Niša

Avion koji se srušio kod grada Kavala na sjeveru Grčke ukrajinski je Antonov An-12BK koji je letio iz Niša za Aman, objavio je portal "Flightradar 24". U pitanju je avion ukrajinske kompanije "Meridijan", navodi se na "Twitter" nalogu portala. A Meridian An-12BK cargo aircraft crashed...

Stefanović je rekao na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu da je kupac robe bilo Ministarstvo odbrane Bangladeša i da je avion imao uredne dozvole, a let rutu.

On je naveo da je avion, čiji je vlasnik ukrajinska kompanija, poletio iz Niša u 20.40 časova i da je prevozio robu srpske kompanije "Valir".

Stefanović je rekao da je avion prevozio osvjetljavajuće i školske minobacačke mine.

On je odbacio kao "netačne i zlonamjerne" informacije da je avion krenuo za Ukrajinu.

"Pojavile su se špekulacije da se ovim letom švercuje naoružanje iz Srbije u Ukrajinu, ali ovo nije tačno. Već smo imali takve informacije, ali je onda dokazano da to nije tačno", rekao je Stefanović.

On je ukazao da je ukrajinska firma samo vlasnik aviona.

Grčka civilna avijacija saopštila je da je ukrajinski teretni avion letio iz Srbije za Jordan kada se srušio u blizini Kavale.

federalna.ba/Srna

Srbija avion
Brazil Švicarska Srbija Kamerun Svjetsko nogometno prvenstvo
0 02.12.2022 23:23
Svjetsko nogometno prvenstvo Srbija Švicarska
0 02.12.2022 22:23
Albin Kurti Kosovo Srbija BiH
0 01.12.2022 10:57