Avantura ispričana jezikom prirode

Savez izviđača Grada Zenice i ovog ljeta organizira izviđačko kampovanje na Boračkom jezeru u šest smjena,  a prva smjena počinje 07. jula.
“Izviđački centar Zenica na Boračkom jezeru ove godine će biti baš pravi međunarodni centar, jer već imamo najavljene i grupe izviđača iz Poljske, Ukrajine, Osijeka i Novog Pazara”, kaže Denis Samardžić, potpredsjednik zeničkog Saveza izviđača, navodeći da će uz podršku Svjetskog skautskog biroa tokom ljetovanja realizovati i sadržaje obrazovnog karaktera; „Sigurni od nasilja na internetu“ i „Sigurni od vršnjačkog nasilja“.
O izviđačkom danu u kampu, edukaciji i vještinama snalaženja u prirodi, te vrijednostima drugarstva i bliskosti sa prirodom, razgovarali smo sa Denisom Samardžićem potpredsjednikom Saveza izviđača Grada Zenice. 
Posjetili smo i Eko selo Boračko jezero-hercegovački dragulj, idealno mjesto za ljubitelje prirode, kampovanje,rekreaciju, team building, školu u prirodi, takmičenja,  avanturu, zabavu, druženja i odmor.
U današnjoj emisiji magazin Natura najavljujemo  i 8.Neretva MEDIA Regatu koju od 24.6.-25.06. organizira UG “Zelena Rijeka” Konjic-udruženje koje aktivno radi na očuvanju prirodne ravnoteže flore i faune na području toka rijeke Neretve, Boračkog jezera, Jablaničkog jezera kao i planinskih dijelova Općine Konjic. 

Urednica i voditeljica Alma Jusubašić