Australijska policija pronašla kokain u vrijednosti 14 miliona dolara blizu tijela muškarca
(Izvor: ABC)

Australijska policija pronašla kokain u vrijednosti 14 miliona dolara blizu tijela muškarca

Australijska policija pokrenula je u utorak istragu nakon što je 50 kilograma kokaina za koje se sumnja da je vrijedan oko 14 miliona američkih dolara pronađeno u blizini tijela ronioca nanesenog na obalu rijeke u državi Novi Južni Wales.

Muškarac koji je nosio ronilačku opremu pronađen je u ponedjeljak kako leži bez svijesti u blizini rijeke Hunter u Newcastleu, oko 170 kilometara sjeverno od Sydneya, saopćila je policija Novog Južnog Walesa. Uprkos brzom dolasku hitne pomoći, nepoznati muškarac je preminuo na licu mjesta.

U blizini se nalazilo nekoliko paketa, koji su sadržavali bijeli prah za koji se vjeruje da je kokain, prenosi Reuters.

- Pokušavamo da identifikujemo da li su ova dva incidenta povezana. Možda i jesu, ali mi smo otvorenog uma u pogledu opcija koje su pred nama - rekao je novinarima inspektor policije Novog Južnog Walesa Robert Critchlow.

Istražitelji su u utorak pretražili brod registrovan u inostranstvu koji je pristao u blizini mjesta zločina i razgovarali s posadom, rekao je Critchlow. Dva mala čamca su navodno viđena u blizini plovila u nedjelju navečer i vlasti su zatražile pomoć javnosti da ih identifikuju.

Ronioci će nastaviti istraživati okolne vode u utorak, uz pomoć službenika australijskih graničnih službi, saopćila je policija.

federalna.ba/Fena

kokain novac Australija
Australija Sidney
0 04.07.2022 09:19
klimatski aktivisti Australija blokada saobraćaja
0 27.06.2022 13:13
NASA lansiranje rakete Australija
0 27.06.2022 09:48
Sidney Aboridžini Australija
0 19.06.2022 09:20