Arteta zabrinut zbog povrede Sake
(Izvor: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA)

Arteta zabrinut zbog povrede Sake

Trener Arsenala Mikel Arteta rekao je da ekipa mora da izvuče pouke iz poraza od Lensa u Ligi šampiona i dodao da je zabrinut zbog povrede svog fudbalera Bukaya Sake. "Bila je teška utakmica, čestitam Lensu. Svi smo vidjeli da su dobra ekipa, bila je izuzetna atmosfera i vrlo težak protivnik. Uradili smo najtežu stvar, postigli prvi gol, potpuno kontrolisali utakmicu i onda su iz jedne akcije postigli gol i ponovo je bilo neizvjesno", rekao je Arteta za Sky.

Arsenal je sinoć u Francuskoj izgubio od Lensa sa 1:2, u drugom kolu Grupe B u Ligi šampiona.

"Greške se dešavaju, to je dio fudbala. Imali smo ogromnu šansu, imali smo dvije ili tri velike šanse. Moramo da izvučemo pouku, ovo je bila važna utakmica. Nismo uspjeli da ostvarimo rezultat koji smo željeli, mnogo ćemo naučiti iz toga", naveo je trener londonske ekipe.

Arteta je rekao da ga brine povreda napadača Bukaya Sake. Saka je u 34. minutu izašao iz igre, nakon što je asistirao kod vodećeg gola Gabriela Jesusa.

"Ne izgleda dobro. Pokušao je da doda loptu petom u prvom poluvremenu i nešto je osjetio. Nije se osjećao prijatno i morao sam da ga izvedem. Ne znamo više od toga, ali dovoljno je što nije mogao da nastavi utakmicu i to nas brine", rekao je Arteta za norvešku televiziju 2 sport.

Upitan da li će Saka moći da igra za vikend protiv Manchester Cityja, Arteta je odgovorio: "Nemam pojma. Ne znam". Saka je bio starter u 87 uzastopnih utakmica u Premijer ligi, što je rekord kluba koji je počeo u maju 2021. godine.

On je u subotu imao problem sa stopalom, u utakmici protiv Bornmoutha (4:0) i u završnici je morao da napusti teren. Upitan da li žali što je Saku uvrstio u tim u utakmici protiv Lensa, Arteta je odrično odgovorio.

"Radovao se što će igrati, kao i svaki drugi igrač. Ovo je bila važna utakmica u Ligi šampiona. Dobio je udarac u stopalo u prošloj utakmici i bio je dobro. Sada je pokušao petom, što je potez koji može da izazove povredu. Posljednji problemi su bili više udarci nego nešto više. Nije propuštao utakmice, dali smo mu odmor prethodne sedmice protiv Brantforda i to je sve", naveo je Arteta.

federalna.ba/Beta

Mikel Arteta Arsenal Bukaya Sake
Arsenal Bayern München
0 16.04.2024 09:05
Arsenal soba za molitvu
0 13.03.2024 15:07
Mikel Arteta
0 29.01.2024 12:17
Mikel Arteta Arsenal Superliga
0 22.12.2023 17:55
FC Arsenal Mikel Arteta
0 05.12.2023 11:26