Art festival Grad - Olimpijski golubovi iznad olimpijskog Sarajeva
(Izvor: Arhiv)

Art festival Grad - Olimpijski golubovi iznad olimpijskog Sarajeva

Tridesetak golubova predsjednika Udruženja klubova uzgajivača golubova pismonoša u BiH Adnana Jahića ispraćeni su danas sa Pašinog Brda, u okviru 6. Internacionalnog ART festivala “GRAD”, sa porukama zahvalnosti građanima za njihov lični, višedecenijski doprinos urbanom razvoju, humanijem i boljem životu u Sarajevu, kroz samodoprinos.

- U znakovitom letu iznad Sarajeva, od Parka - Šuma prijateljstva do Ilidže, golubovi su simbolično prenijeli poruku najljepših želja za budućnost djece Sarajeva - navodi se.

Tim povodom, predsjednik Programskog savjeta ART festivala “GRAD” Ibrahim Spahić zahvalio je članovima Udruženja klubova uzgajivača golubova pismonoša u BiH, kao i Konjičkom Klubu Hidalgo.

- Koristim ovu priliku za čestitke Udruženju za članstvo i nastup na 37. Olimpijadi sportskih golubova pismonoša, održanoj u augustu ove godine u Rumuniji, smotri najboljih svjetskih golubova koji su se za taj naslov viteški borili u dvije takmičarske kategorije, u jednom olimpijskom ciklusu - kazao je.   

Spahić je posjetio i Rasadnik sarajevskih šuma Sedrenik te izabrao sadnice koje će biti simbolično posađene 21. septembra - na Međunarodni dan mira.

federalna.ba/Fena

Art festival Grad Ibrahim Spahić
Ibrahim Spahić Art festival Grad
0 21.09.2023 20:47
Sarajevska zima Ibrahim Spahić
0 18.03.2023 21:44
Ibrahim Spahić Zoran Filipović
0 21.09.2022 20:28