Appleove naočale Vision Pro puštene u prodaju u SAD-u

Appleove naočale Vision Pro puštene u prodaju u SAD-u

Kompanija Apple na tržište je lansirala pametne naočale za virtuelnu stvarnost Vision Pro koju su već privukle veliku pažnju javnosti.

Appleove naočale Vision Pro već su se puštene u prodaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naočale za virtuelnu stvarnost sada su dostupne na Apple Store platformama, a brojni kupci pohrlili su ovog vikenda kako bi odmah isprobali naočale Vision Pro u Apple Storeu u New Yorku.

Pametne naočale su najavljene 5. juna 2023. godine na Appleovoj svjetskoj konferenciji za programere, prednarudžbe za najnoviji Apple uređaj otvorene su 19. januara 2024. godine, a proizvod je zvanično lansiran na tržište 2. februara.

Kompanija Apple potvrdila je da su naočale Vision Pro puštene u prodaju 2. februara u SAD-u po cijeni od 3.500 dolara.

Predstavljanje Appleovih novih naočala širom svijeta tek treba da bude zakazano. Ovo je prva Appleova nova glavna kategorija proizvoda od pametnog sata Apple Watch iz 2015. godine.

"Vision Pro je najnapredniji uređaj koji je ikada napravljen u kategoriji potrošačke elektronike", izjavio je izvršni direktor kompanije Apple Tim Cook.

Prema njegovim riječima, "revolucionarni i magični korisnički interfejs" Vision Pro će redefinisati način na koji se ljudi povezuju, stvaraju i istražuju.

federalna.ba/AA

Apple Vision Pro