Antony Matheus se vraća treninzima poslije optužbi za nasilje u porodici
(Izvor: CNN/Visionhaus/Getty Images)

Antony Matheus se vraća treninzima poslije optužbi za nasilje u porodici

Fudbalski klub Manchester United saopćio je danas da će se igrač Antony vratiti treninzima, poslije optužbi za nasilje u porodici. Brazilski 23-godišnji fudbaler je u četvrtak bio na razgovoru u policiji u Manchesteru i poslije toga nije dobio nikakva ograničenja, prenio je BBC.

Antony je od početka negirao optužbe, a izvori iz kluba naveli su da je pružio dokaze za to. On nije uhapšen niti optužen ni u Brazilu ni u Velikoj Britaniji.

"Otkako su se optužbe pojavile, Antony je sarađivao u policijskim istragama u Brazilu i Velikoj Britaniji i nastaviće tako. Kao Antonyjev poslodavac, Manchester United je odlučio da će igrač nastaviti treninge i da će biti na raspolaganju, dok traje policijska istraga. Ova odluka biće stavljena na razmatranje do daljeg razvoja slučaja", saopćio je klub sa Old Trafforda.

On je propustio četiri utakmice otkako mu je United dao plaćeno odsustvo kako bi odgovorio na optužbe tri različite žene, uključujući i bivšu partnerku Gabrielu Kavalin.

"Kao klub osuđujemo nasilje i zlostavljanje. Prepoznajemo važnost zaštite svih uključenih u ovu situaciju i utjecaj optužbi na žrtve zlostavljanja", dodaje se u saopštenju kluba.

Antony ovog mjeseca nije bio na spisku igrača reprezentacije Brazila za utakmice protiv Bolivije i Perua u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

federalna.ba/Beta

Manchester United Antony Matheus nasilje