Amel Tuka osvojio treće mjesto na mitingu u francuskom Liévinu

Amel Tuka osvojio treće mjesto na mitingu u francuskom Liévinu

Zenički srednjeprugaš Amel Tuka osvojio je treće mjesto u utrci na 800 metara na mitingu “Hauts-de-France Pas-de-Calais”, koji se u francuskom gradu Liévinu trčao u okviru zlatne serije Svjetske atletske dvoranske turneje.

Tuka je spomenutu dionicu istrčao u vremenu 1:47,86, a ispred njega bili su pobjednik Benjamin Robert iz Francuske s vremenom 1:46,78 te drugoplasirani Belgijanac Eliott Crestan s 1:47,23. Četvrti je bio Andreas Kramer iz Švedske s 1:47,97.

-Odlično 3. mjesto na jednom od najjačih dvoranskih mitinga. Poslije pobjede u nedjelju u Dortmundu, još jedna odlična trka i plasman u francuskom Liévinu. Mogu reći da sam zaista zadovoljan plasmanom, jer su tu trenutno najbolji atletičari s rezultatom u dvorani - napisao je na svom Facebook profilu Tuka.

Miting u Liévinu bio je znatno jači te s renomiranijim rivalima nego nedjeljni miting u Dortmundu, ali su oba nastupa potvrdila da se naš olimpijac nalazi u dobroj formi na startu sezone. 

U svojoj objavi podsjetio je kako je u nedjelju imao jako dobru trku u njemačkom Dortmundu, u kojoj je pobijedio s novim rekordom mitinga u tom gradu, a koja je, kako je dodao, ipak ostavila malo umora u nogama.

federalna.ba/Fena

Amel Tuka miting “Hauts-de-France Pas-de-Calais”