Ambasadorica Mlinarević koautorica izložbe otvorene u Pragu u povodu Dana žena

Ambasadorica Mlinarević koautorica izložbe otvorene u Pragu u povodu Dana žena

U povodu Međunarodnog dana žena danas je u Pragu otvorena autorska izložba “HEr story” u kojoj su kao autori snage udružili ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević i američki ambasador u ovoj zemlji, Bijan Sabet.

Ambasadorica Mlinarevć, poznata i kao književnica, za ovu je izložbu napisala priče o ženama ambasadoricama akreditiranim u Českoj Republici, o njihovim odrastanjima u raznim dijelovima svijeta, o usponima i padovima tijekom njihovog životnog puta, ženskim uzorima, položaju žena u zemljama iz kojih dolaze i svemu što su im u naslijeđe ostavile njihove pretkinje.

Američki ambasador Sabet za ovu je priliku uradio portrete ambasadorica koje je zatim uz ispisane priče dizajnirala i objedinila Amila Hrustić, poznata bosanskohercegovačka dizajnerica koja živi i radi u Pragu.

Ova snažna i inspirativna izložba pod nazivom “HEr story” okupila je izniman broj visokih zvanica u Pragu, pripadnike najvišeg českog političkog vrha, članove diplomatskog kora i javnog života, kao i mlade djevojke izbjeglice iz Ukrajine.

Izložba će u narednim mjesecima putovati kroz razne gradove Češke Republike.

federalna.ba/Fena

Martina Mlinarević Prag
Prag Češka poljoprivrednici protest
0 07.03.2024 10:10
Emmanuel Macron Prag Ukrajina
0 05.03.2024 08:24
Češka poljoprivrednici Prag
0 19.02.2024 13:23