Ambasador Field: Velika Britanija posvećena dobrobiti BiH
(Izvor: Twitter)

Ambasador Field: Velika Britanija posvećena dobrobiti BiH

Članovi Odbora britanskog Parlamenta za spoljnu politiku boravili su u BiH kako bi bolje razumjeli kontekst i kako Velika Britanija može podržati pozitivne promjene, izjavio je ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field.

Field je istakao da je posjeta ovog uticajnog odbora još jedan znak snažne posvećenosti Velike Britanije bezbjednosti, stabilnosti i dobrobiti BiH, saopšteno je iz britanske Ambasade u BiH.

"Trenutna putanja kretanja bi trebala brinuti sve one kojima je stalo do mira, regionalne bezbjednosti i zaštite ljudskih prava. Ostajemo posvećeni budućnosti BiH. Ne možemo i nećemo dozvoliti negativno nastrojene aktere da rasparčaju ovu zemlju, niti da ponište napredak ostvaren u proteklih 26 godina", kaže Field.

Predsjedavajući Odbora Tom Tugendhat poručio je da je već 30 godina Velika Britanija posvećena bezbjednosti i prosperitetu građana BiH.

On je naglasio da je ova posjeta dio niza aktivnosti koje britanski Parlament organizuje, pokazujući snažan interes za BiH i širi region.

"Iako prepoznajemo ozbiljne prijetnje koje neki akteri, spoljni i unutrašnji, i dalje donose, veoma smo ohrabreni radom civilnog društva, nezavisnih medija i lidera na lokalnom nivou", istakao je Tugendhat i  dodao da "odlaze sa idejama i prijedlozima na koji način Velika Britanija može još više pomoći  silama dobra  u BiH".

Delegacija Odbora za spoljnu politiku britanskog Parlamenta završila je trodnevnu posjetu BiH, gdje je, između ostalog, razgovarala sa predstavnicima civilnog društva, medija i poslovnog sektora, kao i sa izabranim zvaničnicima, uključujući članove Predsjedništva BiH.

federalna.ba

Članovi Odbora britanskog Parlamenta za spoljnu politiku Matthew Field BiH
sport Borilački sportovi karate kup Goražde BiH
0 21.05.2022 18:29
Zoran Milanović specijalne postrojbe BiH
0 20.05.2022 12:44
Igor Kalabuhov Rusija BiH diplomatija
0 19.05.2022 21:58
kultura Mostar BiH Bosanskohercegovački lingvistički atlas I: Fonetika
0 19.05.2022 21:47