Alves iznosi odbranu pred sudom u Barceloni
(Izvor: EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ / POOL)

Alves iznosi odbranu pred sudom u Barceloni

Brazilski fudbaler Dani Alves, optužen za silovanje, trebalo bi danas da svjedoči pred sudom u Barceloni, posljednjeg dana suđenja. Alves će imati priliku da govori nakon što je proveo dva dana slušajući svjedočenja navodne žrtve, svjedoka i policajaca.

Brazilac je optužen za seksualni napad na ženu u noćnom klubu u Barceloni u 31. decembra 2022. godine. On poriče da je počinio bilo kakvo krivično djelo. Tužioci traže devetogodišnju zatvorsku kaznu za Alvesa ako bude proglašen krivim, dok advokati žrtve traže da iza rešetaka provede 12 godina.

Žena koja je optužila Alvesa za silovanje svjedočila je u ponedjeljak iza zatvorenih vrata po nalogu suda. Državni tužioci zatražili su od suda da preduzme dodatne mjere za zaštitu njenog identiteta, a nakon što je prošlog mjeseca po društvenim mrežama kružio video koji navodno otkriva njen identitet.

Ona je u svjedočenju pred tužiocima prošle godine rekla da ju je Alves navodno ošamario, vrijeđao i silovao.

Alves, bivši fudbaler Barcelone je u istražnom zatvoru od januara 2023. Njegovi zahtjevi da bude pušten uz kauciju su odbijeni jer su sud smatrao da postoji opasnost od bjekstva.

Dani Alves (40) je jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji, tokom karijere osvojio je 42 titule, uključujući tri Lige šampiona sa Barcelonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom. Najveći uspjeh ostvario je igrajući za Barcelonu sa kojom je osvojio 23 trofeja od 2008. do 2016. godine.

federalna.ba/Beta

Dani Alves Barcelona suđenje