Alen Ovčina za FTV: Moramo biti fokusirani za sve naredne susrete
(Izvor: federalna.ba/Dino Durmić)

Alen Ovčina za FTV: Moramo biti fokusirani za sve naredne susrete

Nakon što su savladali ekipu Čelika rezultatom 36:28 u okviru 1. kola Kupa BiH i izborili plasman u narednu rundu takmičenja, žrijebom je odlučeno da se rukometaši tuzlanske Slobode u sljedećem kolu sastaju sa ekipom Bosne iz Sarajeva.  

Na protekli susret sa Čelikom za FTV, osvrnuo se rukometaš Slobode i rukometni reprezentativac BiH Alen Ovčina. ''Utakmica sa Čelikom ujedno je bila i otvarenje drugog dijela sezone. Naizgled je to bila lagana utakmica, ali se nije tako činilo igrajući je. Mislim da smo u utakmicu ušli opušteno i gosti su  preuzeli inicijativu u prvoj četvrtini tog susreta, no do kraja prvog poluvremena smo se vratili na pravi kolosjek i preuzeli kontrolu do kraja. Mislim da ovakve utakmice dobro dođu, kako bi se ekipa psihički stabilizovala, za neke veće susrete i da će nam to biti lekcija za sljedeći put. U svaku utakmicu moramo ući maksimalno skoncentrisani bez obzira koji tim je na drugoj strani’’, kaže između ostalog Ovčina.

Drugo kolo Kupa BiH za rukometaše igra se 24. marta. ‘’Igramo protiv Bosne Sarajevo, koji igraju Prvu ligu BiH. Ekipa je vođena iskusnim Toromanovićem i Vražalićem i sa još par momaka koji igraju Premijer ligu duže i sigurno je da neće biti lako igrati a znamo da u ovom kolu igramo samo jednu utakmicu. Sreća je pa ćemo u međuvremenu imati par utakmica Premijer lige i da ćemo ući u takmičarski dio, gdje će nam sigurno biti lakše igrati nego protiv Čelika, no moramo biti još bolji I fokusirati se za sve naredne susrete’’, zaključuje Alen Ovčina u razgovoru za FTV.

federalna.ba/Dino Durmić

Alen Ovčina Rukomet Sloboda