Al Ghanim s Hurtićem: U BiH postoje prilike za investiranje, ali birokratske prepreke se moraju otkloniti

Al Ghanim s Hurtićem: U BiH postoje prilike za investiranje, ali birokratske prepreke se moraju otkloniti

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić razgovarao je danas s ministrom za vakuf i islamska pitanja Katara Ghanem bin Shaheen bin Glanem Al Ghanima o odnosima dvije zemlje te proširenju saradnje na mnogo više oblasti.

Govoreći o radu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, ministar Hurtić je kazao kako je ono kompleksno i da ima vrlo bitnu zadaću, a ministru Al Ghanimu predstavio je buduće projekte koje će Ministarstvo raditi u saradnji s Državom Katar.

Kao važnu kariku buduće saradnje, predstavio je i Projekat prijenosa znanja, u kojem mogu učestvovati i državljani Bosne i Hercegovine koji žive u Kataru.

Ministar Ghanem bin Shaheen bin Glanem Al Ghanim je naglasio da su za investicije potrebni sigurnost i povjerenje, dodajući da iako u BiH postoje prilike za investiranje, birokratske prepreke se moraju otkloniti, a za to su potrebni vrlo konkretni projekti.

- Ima dosta biznismena iz Katara koji su zainteresirani za investiranje ovdje. Predlažem da se uputi poziv predsjedniku Asocijacije biznismena države Katar, koji bi trebao doći u ovu zemlju i izvršiti procjene sigurnosti ulaganja u ovo tržište - kazao je ministar Al Ghanima.

Kao jedno od područja buduće saradnje dvije države, predložio je oblast ljudskih prava, ali i stipendiranje građana Bosne i Hercegovine koji žive u Kataru, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

federalna.ba/Fena

Ghanem bin Shaheen bin Ghanem Al Ghanim Sevlid Hurtić Katar
Katar Hamad al-Thani Zaljevsko vijeće za saradnju
0 05.12.2023 13:04
Sevlid Hurtić Dan državnosti Bosne i Hercegovine Kotorsko Doboj
0 25.11.2023 22:04
Sevlid Hurtić Marko Jurišić Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine
0 21.11.2023 18:50