Aktivirana web platforma za prijave za vakcinaciju u TK

Aktivirana web platforma za prijave za vakcinaciju u TK

Web platforma koja olakšava proces prijavljivanja građana sa područja Tuzlanskog kantona za vakcinaciju protiv Covid-a 19 puštena je danas u rad i tim povodom je u Zavodu za javno zdravstvo TK održana konferencija za medije.

Prijava za vakcinaciju putem online platforme obuhvata obavezan unos imena, prezimena, matičnog broja i broja telefona uz opciju unosa e-mail adrese. Nakon unosa podataka prijavljena osoba dobija obavijest putem viber aplikacije ili SMS-a da je registracija za vakcinaciju uspješno obavljena.

„Ova platforma je zamišljena kao pomoć i veoma bitan alat u prijavljivanju što većeg broja stanovnika TK za vakcinaciju protiv Covid-a 19 i služi kao jedan olakšani mehanizam", kazao je ovom prigodom ministar zdravstva TK Božo Jurić naglasivši da je prijava omogućena „ne samo osiguranicima, dakle osobama koje su osigurane, nego i neosiguranim osobama koji su nastanjeni na teritoriju TK".

Riječ je o timskom radu Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, Zavoda za javno zdravstvo TK, Zavoda zdravstvenog osiguranja TK i Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla i besplatnom softverskom rješenju firme iz Sarajeva.

„Već sat vremena nakon što smo aktivirali platformu na našoj web stranici imali smo 600 prijava, bez ikakve promocije", kazala je direktorica ZJZ TK Majda Sarihodžić.

Ovom je prilikom istaknuto da platforma ne služi samo za prijavu nego i za dalji menadžment prijavljenih aplikanata u toku same vakcinacije i dalje izdavanja dokumentacije o vakcinaciji.

„Ova platforma je povezana sa Zavodom zdravstvenom osiguranja TK na način da se svaka prijava za vakcinaciju prosljeđuje te se provjerava status prijavljenih, a onda se prijavljeni putem aplikacije usmjeravaju odgovarajućim timovima porodične medicine i dobne skupine. Timovi porodične medicine će onda pozivati prijavljene u zavosnosti od toga kojoj grupi prioriteta pripadaju" rekao je direktor ZZO TK Denis Husić.

Budući da pojedini građani ne koriste on line alate i ne služe se računarskom tehnoligijom omogućena je i prijava na druge načine, telefonskim putem ili putem timova porodične medicine, saopćeno je iz Vlade TK.

federalna.ba/Dino Durmić

vakcina vakcinacija imunizacija Tuzlanski kanton Zavod za javno zdravstvo TK
žrtve koronavirus Covid19 pandemija virus Pakistan oboljeli novozaraženi zaraženi imunizacija imunitet krda cjepivo cjepiva vakcina vakcinacija cijepljenje
0 19.06.2021 18:40
vakcinacija vakcine vakcinisanje Federalni radio
0 19.06.2021 16:58
Beograd Srbija vakcina vakcinacija vakcine vakcinisanje
0 19.06.2021 13:46
Tuzlanski kanton vakcine prioritetne grupe
0 18.06.2021 14:54
Njemačka putovanja vakcinacija
0 18.06.2021 09:07