Akrapović: Sve negativno treba zaboraviti, okrećemo se radu i boljoj budućnosti
(Izvor: Fena/Harun Muminović)

Akrapović: Sve negativno treba zaboraviti, okrećemo se radu i boljoj budućnosti

Nogometaši Željezničara sutra na Grbavici protiv akualnog prvaka Zrinjskog otvaraju proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Plave u nastavku sezone očekuje težak zadatak da izbore opstanak u elitnom društvu, s obzirom da su prvi dio  prvenstva okončali na skromnom 10. mjestu, sa svega 19 bodova u odigranih 18 utakmica. 

Novi trener plavih Bruno Akrapović, koji je ekipu preuzeo početkom januara,  na pres-konfrenciji je kazao je da imao kratko vrijeme da se upozna sa igračima, ali da se tokom  priprema "ekipa podizala iz utakmice u utakmicu".

- U situaciji smo u kakvoj jesmo, istinu treba gledati u oči. Sve negativno treba zaboraviti, okrećemo se radu i boljoj budućnosti. Na stručnom štabu je da pomogne igračima u tome i uvjeren sam da ćemo imati bolje rezultate kroz taj rad - rekao je Akrapović.

Smatra da njegovu ekipu očekuje težak raspored te da je to nepovoljna okolnost za uigravanje ekipe, u  koju je u pauzi prvenstva došlo nekoliko pojačanja, ali isto tako klub je napustio veliki broj igrača. 

- Nikome neću priznati da je bolji dok mi to ne dokaže.  Znamo sve o protivniku, dobre strane, ali i one koje možemo iskoristiti. Ako su bolji, čestitat ćemo. Neki igrači neće biti u ekipi  zbog kartona, neki zbog registracije, nije baš idealna situacija. Nezavidan je start, čak mi je draže da je tako, imamo nove igrače koji su se aklimatizirali, te gledamo pozitivno na tu utakmicu. Igrači šute i rade, koncentracija ide u tom smjeru, na nama je sutra da zapalimo stadion i imat ćemo podršku navijača - kazao je Akrapović. 

Prvotimac Andrija Drljo, bivši član Zrinjskog, smatra da trebaju  zaboraviti lošu polusezonu. 

- Na nama je da što manje pričamo, a da što više pokažemo na terenu. Očekujemo dobru utakmicu. Znamo ko je Zrinjski, najbolja ekipa u ligi. Očekujem napetu utakmicu. Radili smo dobro, nadam se da će se to isplatiti i da rezultat neće izostati - kazao je Drljo.

Susret Željezničar - Zrinjski igra se sutra na Grbavici u 16.00 sati. 

federalna.ba/Fena

FK Željezničar