videoprilog Darija Božića (Dnevnik 2 - Sport)

Akrapović: Očekujem da prekinemo niz loših rezultata i upišemo tri boda

Gradski rivali Željezničar i Sarajevo u nedjelju na Grbavici igraju vječiti derbi u okviru 21. kola nogometne WWin lige Bosne i Hercegovine.

Trener Željezničara Bruno Akrapović na pres-konferenciji kazao je da očekuje da njegova ekipa prekine niz loših rezultata i upiše tri boda.

- Pred nama je najveći derbi u BiH kada je nogomet u pitanju. Loši rezultati su sa dvije strane, ali svi želimo dati sve od sebe da prekinemo niz.  To nam je cilj. Analizirali smo obje dosadašnje utakmice, nevjerovatna i neshvatljiva je razlika u tim susretima. Igrači treba da ispoštuju pravila igre, očekujem da će u nedjelju pokazati reakciju – kazao je Akrapović.

Smatra da je njegov tim u prve dvije utakmice pokazao dvije strane medalje.

 - U prvoj bilo je apsolutno zalaganje i želja za uspjehom, a druga strana medalje je nonšalantnost protiv Širokog Brijega. Nadam se da to nećemo više ponoviti. Imamo kvalitet, ali nismo pokazali onu želju i volju u Čitluku. Što se tiče same ekipe nedostajalo nam je par igrača na dvije utakmice, te nemam kompletnu sliku ekipe. Otežavajuća okolnost je da je pola ekipe se priključilo naknadno - kazao je Akrapović.

Kada je u pitanju igrački kadar Akrapović očekuje nastup Mekića, Bismarka i Mijića, dok povrijeđeni Pavić neće konkurisati.

Jučerašnji susret između Boraca i Sarajeva u Kupu BiH nije impresionirao Akrapovića.

- Nije bilo veće kvalitete, ali Sarajevo ima svoje igračke kvalitete i opasni su, uvijek mogu iznenaditi. Optimistično gledam na našu utakmicu. Sve je u našim rukama, možemo sa ovom utakmicom podići i atmosferu u svakom smislu - izjavio je Akrapović.

Prvotimac Željezničara Edin Cocalić je dodao da u derbiju nema favorita, da u redovima "plavih" vlada pozitivna atmosfera, te da svi igrači motivisani pred derbi.

Utakmica se igra u nedjelju od 18.45 sati.

federalna.ba/Fena

FK Željezničar Bruno Akrapović
FK Sarajevo FK Željezničar
0 14.04.2024 22:16
FK Željezničar FK Sloga
0 07.04.2024 16:56
FK Željezničar skupština
0 01.04.2024 15:02
FK Velež FK Željezničar
0 29.03.2024 22:12