Akcija potrage za nestalim mladićem u Stocu nastavljena i danas
(Izvor: Fena/FUCZ)

Akcija potrage za nestalim mladićem u Stocu nastavljena i danas

Akcija potrage za nestalim mladićem u Stocu  nastavlja se i  danas uz dodatni angažman dvije ekipe Federalne specijalizirane jedinice civilne zaštite pod vodom, te tri operatera na dronovima koji će vršiti  snimanje toka rijeke Bregave, a sve u cilju pronalaženja druge unesrećene osobe.

Kako je izvijestila Federalna uprave civilne zaštite (FUCZ), tijekom jučerašnje potrage za nestalim mladićima na području Stoca, pretraženo je korito rijeke Bregave u dužini 21 km, od mjesta nesreće do ulijevanja Bregave u rijeku Neretvu.

U aktivnostima potrage sudjelovali su predstavnici: Federalne specijalizirane jedinice  civilne zaštite za spašavanje pod vodom, DVD Stolac, Policije Stolac, GSS Čapljina, GSS Čitluk, Gradska služba civilne zaštite Stolac, te lokalno stanovništvo (oko 80 ljudi).

Potragu na terenu otežavao je visok vodostaj rijeke, brzina proticanja i zamućenost vode, istaknuli su iz FUCZ-a.

Podsjećamo, automobil i tijelo jednog mladića izvučeno je iz rijeke Bregave u Stocu u utorak u prijepodnevnim satima, dok se za drugim mladićem još uvijek traga. Obdukcija smrtno stradalog mladića (F.S) obaviti će se u srijedu.

Nestanak dvojice mladića su policiji u Stocu prijavili su roditelji nakon čega je pokrenuta opsežna potraga.

federalna.ba/Fena

Stolac