Akcija "Mars" u Zenici: Pronađena droga, uhapšena jedna osoba
(Izvor: FUP)

Akcija "Mars" u Zenici: Pronađena droga, uhapšena jedna osoba

Osoba A.B. (35) uhapšena je u okviru akcije "Mars" koju pripadnici Federalne uprave policije (FUP) provode na području grada Zenica.

Kako je saopšteno iz FUP-a osumnjičena osoba se tereti za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a ranije je poznata policijskim i sudskim organima.

Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Zenici pripadnici FUP-a su izvršili pretres jednog objekta na području Zenice koje pomenuto lice koristi, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa sa izvršenjem krivičnog djela.

Policija je pronašla improvizovanu laboratoriju, drobilicu, kao i određeni broj zasada koje asociraju na kanabis.

"Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodio, pakovao, te je dalje distribuirao", navodi se u saopštnju.

Kako se dodaje uhapšena osoba će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Zenici u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Prilikom provođenja akcije korišteni su i policijski psi Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije koji su dali doprinos njenom provođenju. 

Akcija Federalne uprave policije se provodi u okviru redovne borbe protiv zloupotrebe droga.

federalna.ba

FUP akcija hapšenje droga
Njemačka hapšenje teroristička organizacija
0 20.10.2021 10:09
hapšenje neonacisti neonacizam Italija policija
0 19.10.2021 15:16
pretresi kokain falsifikovane novčanice hapšenje policija
0 19.10.2021 13:49
hapšenje dojava bomba Sarajevo Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece-Mjedenica
0 19.10.2021 10:32
SIPA akcija Bratilo hapšenje
0 18.10.2021 14:32