Will Smith se izvinio Chrisu Rocku, Akademija pokrenula istragu

Will Smith se izvinio Chrisu Rocku, Akademija pokrenula istragu

Holivudski glumac Will Smith izvinio se Chrisu Rocku jer ga je ošamario na dodjeli Oscara nakon komičarevih neprimjerenih šala na račun Smithove supruge.

Smith je u objavi na Instagramu naveo da je njegovo ponašanje na 94. svečanosti dodjele nagrada bilo "neprihvatljivo i neoprostivo".

"Nasilje u svim njegovim oblicima je otrovno i destruktivno. Moje ponašanje na sinoćnjoj dodjeli Oskara bilo je neprihvatljivo i neoprostivo", rekao je Smith u objavi na Instagramu.

Dodao je da su šale na njegov račun dio posla, ali da je šala o zdravstvenom stanju njegove supruge, glumice Jade Pinkett mith, koja već se već neko vrijeme bori s bolešću zbog koje na dijelovima glave gubi kosu, "bila previše."

"Želeo bih da ti se javno izvinim, Chrise. Bio sam van sebe i pogriješio. Sramota me je i moji postupci nisu ukazivali na čovjeka kakav želim da budem. Nema mjesta nasilju u svijetu ljubavi i ljubaznosti", napisao je Smith koji je to veče osvojio nagradu za najboljeg glumca.

Tokom svog govora Rock se neprimjereno našalio na račun Jade Pinkett Smith zbog njene frizure. Tada ju je uporedio s G.I. Jane, popularnim filmskim likom kojeg je utjelovila na ćelavo obrijana Demi Moore. Smith se potom popeo na pozornicu i udario Rocka u lice. 

Akademija filmske umjetnosti i nauke osudila je ranije Smithove postupke poručivši kako razmatra stvar.

"Službeno smo počeli istragu incidenta i istražićemo daljnje radnje i posljedice u skladu s našim pravilnikom, standardima ponašanja i kalifornijskim zakonom", dodala je Akademija.

federalna.ba/AA

Will Smith Chris Rock incident dodjela Oscara