Agić: Idemo tempom da do 22. oktobra završimo posao
(Izvor: Fena/Amer Kajmović)

Agić: Idemo tempom da do 22. oktobra završimo posao

Ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske nastavljeno je i danas u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj Zetri, a trenutno se broje glasački listići iz Prijedora.

- Radimo i glasanje putem pošte. Paralelno nam dolaze, i po novoj naredbi, vreće iz skladišta i idemo tempom da završimo do 22. oktobra sve ovo što radimo ovdje - kazao je zamjenik direktora Glavnog centra za brojanje Adi Agić.

Što se tiče ponovnog brojanja glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, prethodnih dana je završeno brojanje glasačkih listića iz Bijeljine, Banje Luke, Doboja i Zvornika.

Centralna izborna komisija BiH je na sjednici 10. oktobra donijela Naredbu Glavnom centru za brojanje za otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Nakon toga je, u dva navrata, CIK BiH također donio naredbe Glavnom centru za brojanje u Sarajevu da izvrši ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića sa pojedinih biračkih mjesta.  

federalna.ba/Fena

brojanje glasova Adi Agić
CIK BiH brojanje glasova predsjednik RS-a
0 13.10.2022 15:58
brojanje glasova CIK BiH predsjednik RS-a
0 13.10.2022 08:41
CIK BiH brojanje glasova Mostar
0 13.01.2021 13:10
Mostar izbori brojanje glasova
0 10.01.2021 11:31