Advokat porodica Memić i Dragičević dobio podršku predstavnika institucija EU

Predstavnici Delegacije Evropske unije, predvođeni šefom kabineta ambasadora Johanna Sattlera i šefom Odjela za vladavinu prava EU, održali su sastanak s advokatom porodica Memić i Dragičević Ifetom Feragetom.

Podrška Evropske unije u rasvjetljavanju stradanja Davida Dragičevića i Dženana Memića nije upitna, a VSTV BiH te kompletno pravosuđe moraju preuzeti svoj dio odgovornosti, poručio je Feraget nakon sastanka.

Davor Dragičević je najavio nove proteste i poslao poruku da je istrajan u borbi za pravdu i rasvjetljavanje slučaja stradanja njegovog sina Davida.

“Kao i svaki put, ja sam ih upoznao s nekim okolnostima čije iznošenje, naravno, ni na koji način neće ugroziti istragu koja se vodi u ova dva slučaja i dobili smo neupitnu podršku Delegacije EU za sve što činimo. Treba voditi računa o ograničenosti njihovog mandata, oni nemaju mandat niti da vode niti da se direktno miješaju u bilo koju istragu”, rekao je Feraget.

“Poslije ovoga očekujem hitan sastanak sa Christianom Schmidtom. Rekao sam davno da neću prisustvovati ovim sastancima, moj advokat Ifet Feraget će prisustovati da vidimo šta nam je činiti”, izjavio je Dragičević.

federalna.ba

Davor Dragičević Ifet Feraget Dženan Memić David Dragičević Muriz Memić Delegacija EU u BiH
Delegacija EU u BiH Johann Sattler
0 27.07.2022 22:12
policijska sila David Dragičević Pravda za Davida Davor Dragičevi
0 04.06.2022 21:11
VSTV pravosuđe Delegacija EU u BiH
0 30.05.2022 17:04
Tužilaštvo BiH Tužilaštvo KS Dženan Memić
0 30.05.2022 17:00