Adventski koncert u župnoj crkvi u Novom Sarajevu
(Izvor: Vrhbosanska nadbiskupija)

Adventski koncert u župnoj crkvi u Novom Sarajevu

Župa Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu u petak, 8. prosinca s početkom u 19:00 sati u sklopu drugog ciklusa „KoncertiDA“ organizira „Adventski koncert“.

Na njemu će, pod dirigentskom palicom Davora Kožula, nastupiti: Tamburaški orkestar Mostar, Muška klapa Trs, Iva Čović, sopran, Ivana Vlašić, truba i Filip Milošević, orgulje. Program će biti prilagođen adventskom vremenu te će glazbenici izvesti neke od najpoznatijih kompozicija vezanih uz ovaj dio crkvene godine.

Ulaz na koncert je, kao i do sada, besplatan. Projekt se realizira uz podršku: Federalnog ministarstva kulture i sporta, JP BH Pošta, Katoličkog tjednika i portala Nedjelja.ba. Cijeli događaj snimat će BHT 1 televizija koja će na Badnjak u svom programu emitirati koncert.  

Značenje naziva ciklusa "KoncertiDA" ima simboliku u dvije riječi Koncerti DA. DA, za koncerte, DA za muziku, DA za umjetnost. Ciklus KoncertiDA zamišljen je kao koncertna sezona crkve Presvetog Trojstva, na kojem će se predstaviti amateri, djeca, studenti, ali i profesionalci, umjetnici, a sve s ciljem obogaćivanja koncertnog, svjetovnog i duhovnog repertoara grada Sarajeva.

federalna.ba/Vrhbosanska nadbiskupija 

koncert